Vinst för Milan mot Serie D-laget Derthona

På tisdag spelar Milan mot PSV Eindhoven i den sista kvalrundan till Champions League. Igår förberedde sig laget på Milanello genom att möta Serie D-laget Derthona. Det blev som förväntat en enkel seger för de rödsvarta med 11-0.

Lagens startelvor såg ut på följande sätt:

AC Milan: Abbiati – Abate, Mexes, Silvestre, Constant – Montolivo, De Jong, Nocerino – Boateng, Balotelli, El Shaarawy

Derthona: Lamantia – Deruggiero, Tignonsini, Camussi, Zefi – La Caria, Temperino, Montingelli – Gilio, Mussi, Mazzocca

Redan i halvtid ledde Milan med 5-0 efter två mål från Balotelli och de tre andra målen stod Nocerino, El Shaarawy och Silvestre för.

Första målet i matchen kom i den 17e matchminuten när Nocerino avslutade efter att El Shaarawy vann bollen högt upp i planen. Fyra minuter senare sköt Balotelli ett skott precis utanför straffområdet som var otagbart för Lamantia i Derthona-målet. Därefter nickade Silvestre in 3-0 efter ett fint inlägg från Nocerino.

El Shaarawy vek sedan in från vänsterkanten och avslutade snyggt och bara strax efter gjorde Balotelli 5-0 precis innan halvlekens slut.

I halvtid skedde många byten och Milan kom ut med följande lag när andra halvlek sparkades igång:

Amelia – C. Galliani, Zaccardo, Zapata, Emanuelson – Poli, Cristante, Muntari – Niang, Petagna, El Shaarawy

Redan i 47e minuten gjorde Muntari 6-0 och Zaccardo utökade ledningen till 7-0 efter 58 minuter. Målen fortsatte rassla in i Derthonas mål när Petagna gjorde 8-0. 9-0 var ett självmål tills fransmannen Niang avslutade målskyttet genom att göra både 10-0 och 11-0.

Källa: acmilan.com