Boateng: Vi kommer att ligga i toppen

Kevin-Prince Boateng intervjuades av Daniel Rathjen på Eurosport.

Du kan inte vara nöjd med matchen mot Manchester City, vad var ditt intryck?

Boateng: “Jag är verkligen inte nöjd, men vi ligger fortfarande i försäsongsträning så det känns ganska tungt i benen så har vi dessutom en hel del unga spelare. Men det är ingen anledning till att låta oss slaktas i 25 min på det sättet, dessutom är jag besviken.”

Vad säger du om din prestation?

Boateng: “Även över min egen prestation är jag besviken eftersom det fanns mer att ge. Men lyckligtvis så finns det för närvarande inte så viktiga matcher.”

Det kommer att komma viktigare matcher, vad kan man förvänta sig från AC Milan denna säsong?

Boateng: “Vi kommer att ligga i toppen. Vi är AC Milan och är en av de största klubbarna i världen. Inte ens tredjeplatsen är tillräcklig för oss”

Du bär 10 på ryggen, vilket är en stor ära i AC Milan.

Boateng: “Det är en ära men också en enorm börda. Men jag kan generellt säga att jag är stolt och glad över att bära denna börda. Det har varit jättekul.”

Det har på senaste tiden cirkulerat rykten om intresse från Manchester City, Chelsea och Borussia Dortmund. Ligger det någon sanning i det?

Boateng: “Jag har aldrig deltagit i spekulationer, jag bär rödsvart och har fortfarande två år kvar på kontrakten så det kommer inte på fråga.”

Så du kan bekräfta att du definitivt kommer att spela i AC Milan denna säsong?

Boateng: “Det ser ut så.”

Det fanns dock telefonkontakt med Dortmunds tränare Jürgen Klopp. Vad är den aktuella tråden?

Boateng: “Han har för närvarande mycket arbete och har mycket på gång och lite tid precis som mig. Men vi talar fortfarande regelbundet och det kommer inte att förändras eftersom han är precis som en kompis.”

Är Bundesliga något att återigen tänka på?

Boateng: “Bundesliga är alltid intressant för mig, men som sagt så är jag fortfarande en rödsvart spelare.”

Har Bayern och Dortmund blivit en internationell standard efter den senaste säsongen?

Boateng: “De var i final i Champions League så de måste vara en standard. Jag är säker på att du också har sett det igen i supercupen i vilken takt de spelar fotboll i. Det är mäktigt. FC Barcelona och Real Madrid måste uppgradera!”

Till Milan har det ännu inte anlänt några stora värvningar, vad är din syn på truppen?

Boateng: “Jag tror att en eller två spelare till anländer men det behöver nödvändigtvis inte ske för det. Milan har nu skapat en framtid bestående av unga talangfulla spelare. Men det beror också på att klubben finansiellt inte är lika stark som den en gång i tiden var, men jag ser mycket fram emot framtiden.”

Italien i allmänhet verkar vara populärt bland de stora spelarna igen. Napoli, Juventus och Fiorentina har alla satsat hårt på transfermarknaden. Hur bedömer du det?

Boateng: “Det här är vacket! Att ha Tevez, Higuain, Callejon och Gomez i Serie A. Det är bra att den Italienska ligan är attraktiv, det är dessutom bra för landet och för ligan att det finns så många attraktiva klubbar.”

Mario Gomez till Fiorentina?

Boateng: “Det passar för Mario eftersom han visar sin klass för varenda klubb han spelar för. Han är en enastående anfallare och jag önskar honom all lycka i Fiorentina också, men inte mot oss bara (skrattar Boateng). ”

Källa: eurosport.com

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen