Allegri om PSV: Allt är öppet

Massimiliano Allegri berömde Stephan El Shaarawys insats i 1-1 matchen mot PSV Eindhoven i den första kvalomgången till Champions League.

Den unga anfallaren slog till med pannan i minut 15, efter ett fint inlägg av Abate på högerkanten. El Shaarawy stod fri i straffområdet och kunde enkelt nicka in ledningsmålet. Nu väntar returen hemma på San Siro den 28 Augusti.

“Vi hade det lite kämpigt i början, vi förlorar bollen enkelt och tillåter dem enkla chanser,” sade Allegri till Sky Sport Italia.

“Under andra halvlek kontrollerade vi bollen bättre och framför allt försvarade vi bättre, men som i första halvlek var vi alltför breda mellan sektionerna och det tillåter dem att passera igenom.”

“Det är en skam, eftersom vi hade så många chanser att avgöra och vinna matchen även efter deras kvittering, så nu är allt öppet inför returen”.

“Om vi hade vunnit matchen och speciellt med en två-måls marginal, då skulle vi titta på denna matchen annorlunda”.

“Nu måste vi fokusera på lördagens Serie A-premiär mot Verona, och endast efter det kan vi oroa oss om returen mot PSV”.

“Jämfört med förra säsongen så är laget på ett mer avancerat stadium, eftersom de känner varandra, och jag har fler alternativ till mitt förfogande. Jag väntar också på att få tillbaka De Sciglio, Robinho och Pazzini från sina skador”.

Mario Balotelli fick också göra sin Champions League-debut i Milan-tröjan igår.

“Mario gjorde det mycket bra, inklusive utan bollen. Stephan gjorde ett fantastiskt mål, medans Boateng också gjorde det bra. Med tanke på att det är vår första officiella match för säsongen, gjorde laget ganska bra ifrån sig”.

Det var El Shaarawys första mål sedan Milano-derbyt i februari.

“Stephan hade redan gjort det bra jobb i USA. Han hade en fantastisk första halva av förra säsongen, och för en 20-åring var det oundvikligt att han kunde betala priset för det. Han kan omöjligen vara så hela tiden vid hans unga ålder”.

Allegri fick också frågan om de pågående förhandlingarna med CSKA Moskva för Keisuke Honda.

“Honda? Just nu måste vi fokusera på vad vi gör och jag är nöjd med grabbarna. Vi har fram till 2 september, vi kommer att se vad som händer”.

Källa: Football-italia.net

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen