Rapport från Milanello om försäsongens två första veckor

Simone Folleti som är ansvarig för Milans atletiska träning gav en rapport om hur de två första veckorna av försäsongens träningen gått. 

Spelarna har återvänt från sin semester och är i ganska bra form i jämförelse med det förra året. Jag måste säga att jag aldrig har haft spelare som varit i så bra skick, tillgängliga och redo som dessa spelare.”

“Att jobba på en hög intensitetsnivå är ingen ny grej, men vi introducerade det tidigare i år. För att vara exakt så började vi träna på en hög intensitetsnivå två veckor tidigare än vad vi gjort de två senaste åren.”

“Vi granskar framstegen under träningarna noggrannare nu och vi styrketränar också. Vi är inte oroliga över spelarna som har varit på landslagsuppdrag. De kommer följa ett personligt träningsprogram och kommer att vara i likadant skick som de resterande spelare inför play-off matcherna i Champions League.”

“Mario Balotelli? Ibrahimovic är en av de starkaste atleterna jag någonsin skådat och Balotelli är en värdig ersättare.”

“Jag är inte orolig över att spelarna kommer vara utmattade i slutet av säsongen. Vårat mål är att hålla en medelhög prestationsnivå under hela säsongen. Medelåldern i truppen är nu lägre vilket gör att återhämtningstiden för spelarna är kortare”

Folleti anslöt till Milan 2011 efter att Massimiliano  Allegri hade skickat en förfrågan till ledningen om att anställa honom. Allegri och Folleti har tidigare arbetat tillsammans i SPAL, Sassuolo och Cagliari.

Med denna rapport så kan vi dra slutsatsen att det ser ljust ut på den atletiska sidan inför den kommande säsongen.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen