Milan är i behov av offensiva förstärkningar

Kort efter att Santos meddelat att förhandlingarna med Milan angående Robinho officiellt var över så uttryckte många sin besvikelse över att brassen skulle bli kvar i klubben. Jag förstår besvikelsen som finns hos Milansupportrarna då namn som Ljalic, Lavezzi och fler som anses vara bättre fotbollsspelare än Robinho ryktats som brassens ersättare. Robinho har gjort 27 mål under sin tid hos Milan och kunde säkert ha gjort det dubbla om han inte bränt så mycket. Så vad måste ske nu, i och med att Robinho stannar?

Det finns fortfarande tid för försäljning då det brasilianska transferfönstrets öppettid har blivit förlängt till den 20 juli istället för den 15 juli. Så det är inte helt omöjligt att en försäljning av brassen blir av trots allt. Dessutom så tror jag att det blir en övergång i Januari ifall den inte blir av i sommar. I och med att Milan värvat Poli och De Jong har återhämtat sig från sin skada så har man fått in 2st kvalitetsspelare på det centrala mittfältet man inte hade när man avslutade säsongen. Backlinjen ser stabil ut med Abate, Mexes, Zapata, De Sciglio.

Men annars så har vi just nu en anfallsuppsättning bestående av Balotelli, El Shaarawy, Pazzini, Petagna, Niang och Robinho (Odumadi och Beretta lär bli inte kvar). Pazzini är skadad, El Shaarawy är ur form, Niang och Petagna är ynglingar som ska utvecklas. Så just nu finns det bara en man vid namn Mario Balotelli som utgör ett offensivt hot för Milan. Mario Balotelli är en superb anfallare med ljus framtid som dessutom är i strålande form men han är ingen Messi, Ronaldo eller Ibrahimovic… än. Så oavsett om Robinho stannar eller ej så är det viktigt att Milan får in en spelare eller två som kan skapa något offensivt, det är extremt viktigt för att Milan ska kunna konkurrera i toppen av Serie A och åtminstone nå kvarten i CL.

Sen så kanske El Shaarawy (vilket jag hoppas på) hittar sin 2012 höstsäsongs form och om Boateng blir kvar återfår den form han hade säsongen 11/12. Det är lite mindre än 2 månader kvar av transferfönstret så vad som helst kan hända. Men just nu, idag i detta ögonblick så är Milan i behov av offensiva förstärkningar och jag hoppas att Galliani knyter på sig sin gula slips och gör något åt det. Men tills dess, IN BALOTELLI WE TRUST!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen