Hur starka är Milan?

Som de flesta kanske vet (eftersom Galliani uttryckt detta i media varenda gång möjligheten givits) så tog Milan flest poäng av alla lag i Serie A under den andra delen av säsong 12/13. Vad var anledningarna och vad har det för betydelse?

Anledningar:

Mario Balotelli

Hans målfacit sedan han anlände till Milan talar för sig själv. 12 mål på 13 matcher.

Stephan El Shaarawy

Han bar laget på axlarna under höstsäsongen, han var inte hälften av den spelaren under vårsäsongen men hans prestationer under höstsäsongen gav laget förutsättningarna att kunna nå 3:e platsen.

Gruppen

Efter försäljningarna av Ibrahimovic och Thiago Silva samt senatorernas avgång så lämnades Milan utan ledare, identitet och en ryggrad. Man återfick en ledare och ryggrad med Montolivo, samt då Milans främsta spelare var unga spelare som El Shaarawy och De Sciglio. Dessutom också tack vare gruppens enighet i denna svåra tid där man gav allt för varandra och var beslutsamma om att nå 3:e platsen.  I och med detta så fick Milan tillbaka både sin identitet och respekt.

Vad kan man vänta sig från Milan denna säsong?

Milan kommer definitivt att inleda denna säsong med en starkare trupp än vad man avslutade den förra med. Spelare vi hade brist på förra säsongen (kreativa spelare) ser ut att vara på ingång (Poli, Honda).

Mario Balotelli kommer att inleda säsongen i en rödsvart tröja och får dessutom spela Champions League med Milan denna säsong.

Nigel De Jong är tillbaks efter sin skada och redo för krig enligt hans Twitter.

Mitt Milanhjärta säger att vi kommer vinna trippeln varenda år men min hjärna tippar en topp 2 placering samt kvartsfinal i Champions League. I Coppa Italia tippar jag final.

Det är cirka 2 månader kvar av Mercaton så allt kan hända. Juventus må ha blivit starkare men det har Milan också.

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen