Allegri om Honda, nyförvärven & dagsläget

Milans tränare Massimiliano Allegri förväntar sig en mycket mer konkurrenskraftig säsong än förra säsongen.

Efter en imponerade andra halva av förra säsongen, med endast en förlust mot Italienska mästarna, lyckades man nå en tredje plats som innebär Champions League-kval plats.

Men Allegri, som talar ut inför morgondagens Trofeo TIM mot Juventus och nykomlingen Sassuolo, medger att han är försiktig inför cupen. 

“Juve kommer vara favoriter”, konstaterade han. “De har värvat några viktiga spelare som Carlos Tevez, Fernando Llorente och Angelo Ogbonna.”

“Milan vet att det kommer vara tuffare än förra säsongen. Bortsett från Juventus så är det sex andra klubbar som kommer slåss om en CL-plats.”

“Ricardo Saponara och Andrea Poli har anlänt. Jherson Vergara är född 1994, och han kommer anlända den 25 Juli. Det är tre ungdomar som är en del av projektet här.”

“Vi har 25 spelare i truppen, om någon lämnar, anländer någon annan. Vi vill inte ha en trupp på 30 spelare, nya ansikten kommer endast anlända om någon lämnar först.

“Honda är en bra spelare, som kan användas i Trequartista-rollen, men även i en bred position, men han är en CSKA Moskva spelare och jag gillar inte att prata om individer i andra klubbar.”

“Systemet kommer att bero på det individuella spelet, men vi är på ett mer avancerat stadium än vi var vid samma tidpunkt förra säsongen.”

“Vi kommer att spela med tre där framme, det spelar inte så stor roll ifall det blir 1+2 eller 2+1.”

Allegri räknar också med den Italienska landslagsmannen Stephan El Shaarawy hittar tillbaka till sin målform.

“Han hade en viktig första halva av säsongen, extraordinär, faktiskt. Det finns inga taktiska problem med El Shaarawy, hans formsvacka är normalt. Pojken har alltid varit en referenspunkt för mig.”

Den unga italienaren nätade 16 gånger på 37 liga-framträdanden för Rossoneri förra säsongen.

Källa: Football-italia.net

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen