Pazzini #11

En Ibrahimovic mindre i anfallet. En Pazzini på ingång, en Cassano plus 60 miljoner. Interfansen hånler, vi inser, att vi kanske inte förtjänar mer. Var är vår klubb på väg? Väggarna i Milanello skriker i panik, vår klubbledning handlar i mystik. Trodde vi alla fall..

Aldrig har frasen “skratta bäst skrattar sist” kommit till sin rätt som i Milan-Pazzini förhållandet. Från utskälld, utfryst och uträknad har Pazzini vid flera tillfällen frälst Milan i sin debutsäsong. Behöver jag nämna tillfällen? Vad sägs om hattrick i första matchen mot Bologna? Vad sägs om de två målen senast mot Catania? Ni vet vad jag redan vet, framför mål är han stekhet.

Den andra Augusti 1984 är datumet då Pazzo (galningen som det betyder) föddes i Pescia, en liten stad i norra Italien. Hans ungdomskarriär tog fart i Atalanta, tillsammans med Montolivo som spelade i samma akademi ansågs han vara en av Italiens nästa stora stjärnor.

År 2003 blev Pazzo uppflyttad till a-laget i Atalanta. på 51 framträdanden nätade han 12 gånger. Noterbart är att han började sina a-lagsmatcher som vänsterback för att sedan flyttas upp i anfallet. Ett genidrag av dåvarande tränaren har gjort Pazzo till den han är idag.

År 2005 i Januari skrev han på för Fiorentina. Under hans första säsong gjorde han 10 mål på 4 framträdanden. Ett facit som få avbytare kan mäta sig med! Det räckte dock inte till en startplats, dåvarande tränare Prandelli såg Luca Toni som sitt förstaval, Pazzini fick agera avbytare. Åren gick och fler anfallare anslöt till klubben, konkurrensen blev för hög för en yngre Pazzini. Efter 108 framträdanden och 25 mål bestämde han sig för att lasta flyttbilen.

År 2008 i Januari anslöt Pazzini till Sampdoria. Det stora genombrottet var snart ett faktum då Pazzo höll sig framme vid varje målchans och målade. Tillsammans med Cassano hade Sampdoria då ett av Serie A:s  mest effektiva anfallspar. Pazzinis stora genombrott fick större klubbar att ta fram kikaren. Sampdoria kunde inte längre hålla i sin guldklimp då stora Inter lockade med bättre lön och bättre chanser. Det blev bara 75 matcher och 36 mål i Sampdoria-tröjan.

Året är 2011, året efter att Inter vunnit trippeln. Pazzini anslöt till klubben för 19 miljoner euro. I sin första match gjorde han mål, det följdes av ett till mål i hans andra match. Målen fortsatte att rullas in, inga spektakulära mål, inte mindre värda för det. Sedan hände det något, i takt med att Inter som lag började havera börja Pazzini sluta göra mål, för första gången i karriären gick han mållös i hela tre månader. Efter juluppehållet nätade han visserligen men det var fortfarande långt ifrån vad hans kapacitet tillåter. Frustrationen syntes alltmer, han började missa enkla lägen, han förpassades till bänken alltmer. Pazzos fiasko fullbordades, på transferlistan fanns han till salu. Vilken klubb vill chansa?

“Jag hade drömmar om att vara den avgörande faktorn i derbyn och andra stora matcher. Det är vissa saker jag kan säga men väljer att inte uttala mig om då det kan skapa hysteri. Natten innan sommarlägret fick jag ett telefonsamtal som avslöjade att jag inte längre tillhörde laget. Samma person berättade att jag inte ens ska spela träningsmatcher. Det var inte Stramaccionis fel, det var annat. Jag fick dåliga vibbar. Nu ser jag fram emot framtiden. Jag är väldigt motiverad, det negativa året lägger jag bakom mig. Ac Milan är en av de bästa klubbarna, jag kan gå med huvudet högt” – Pazzini berättar sin version om transfern.

Enligt Pazzini så dödade Inter honom som spelare. Det må stämma, innan flytten till Inter nosade han på en ordinarie landslagsplats. Han var t.e.x. uttagen till truppen under VM 2010, samma sommar flyttade han till Inter och förtroendet har inte varit sig likt sedan dess. Hans mål för landslaget kan räknas med fingrarna och det beror på de få matcherna han har spelat.

Däremot är det inte sant att hela året var ett rent helv*te för Pazzo. Storken kom med en liten pojke som fick namnet Tomasso. Tomasso Pazzini, är det bara jag som tycker det låter mäktigt a la Gudfadern? Hans enda barn, hans ögonsten till son fick han tillsammans med sin fru. Hans fru som också är hans kärlek från tonåren håller en alltjämt låg profil. Hon syns till med barnvagnen då och då.

Pazzini är inte känd för att vara en galenpanna utanför plan, tvärtom, han kommer överens med de flesta. På plan däremot stångas han med alla backar han kommer åt, stora som små, ibland t.o.m två. Hans egenskaper framför mål har gjort att vissa börjar dra paralleller till en annan striker – Filippo Inzaghi.

Inzaghi, det namnet klingar högt. Pazzini du ska vara stolt.

“Asså gud vad gör killen? Får man göra så plan? Äcklig han är” – Kvinnlig supporter som precis bevittnat ett Pazzini-mål.

För de som inte vet, så har hans målgest en historia. Det är inget perverst, även om den kan tolkas så. När vissa spelare gör mål pekar de mot någon eller något. Luca Toni gjorde en rörelse som liknar “hörde ni det där”. Pazzo valde en helt annan väg, han pekar mot sina ögon och budskapet är “glasklart”- “såg ni det där”.

Ja vi har sett honom göra mål. Inte bara en gång utan hela 15 gånger den här säsongen. Ett mycket väl godkänt målfacit. Bennisimo!

En nummer elva stack där mynten är guldfärgade. En ny nummer elva tillkom där gräset blivit torrare. Vår nya nummer elva har gjort det han kan. Vår nya nummer elva har gjort sina mål, tagit kål på grannens upprepade klagomål, i varje match har vi nästan bevittnat honom i slagsmål. Vår nya nummer elva är här för att sanna, sina demoner och grannarnas hån ska han övermanna.

#Skratta bäst som skrattar sist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen