Införrapport: Milan – Torino

I eftermiddag gästar nedflyttningshotade Torino San Siro och det kommer sannerligen inte bli någon lätt match för Champions League-jagande Milan. Igår förlorade Fiorentina mot Roma vilket kan betyda ett avgörande ryck i kampen om den sista CL-platsen för Milan vid en vinst idag.

Lagen förväntas starta på följande sätt:

AC Milan (4-3-3): Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio – Flamini, Muntari, Nocerino – Boateng, Balotelli, El Shaarawy

Torino (4-2-4): Gillet – Darmin, Ogbonna, Di Cesare, Masiello – Brighi, Gazzi – Cerci, Bianchi, Barretto, Santana

Torino har förlorat fyra av deras fem senaste matcher i Serie A. Dock har motståndet varit väldigt tufft och Torino är ett lag som ska respekteras. Milan saknar sin viktiga kreatör på mitten, Montolivo. Montolivo skadade sig i veckan och ser ut att bli borta resten av säsongen.

Det ser ut som att Muntari tar över Montolivos roll på mittfältet. Vid sin sida har han Nocerino och den målglade fransmannen, Mathieu Flamini. Abbiati är tillbaka i målet. Framför sig har han Zapata och Mexes även om fransmannens status är osäker. Om Mexes tvingas stå över står Bonera redo att hoppa in!

El Shaarawys måltorka håller i sig. Dock är han fortfarande en otroligt viktig profil i dagens Milan och gör väldigt mycket nytta trots att han inte har lyckats med målskyttet sedan årsskiftet. El Shaarawy har haft problem med en ankel under veckan, men ser ut att ändå vara redo att starta dagens viktiga match.

Blonderade Boateng får fortsatt förtroende uppe i anfallet. Han var väldigt bra senast mot Catania, även om många hellre ser honom på mittfältet där han gör mest nytta enligt mig.

Statistik:
– Torino är det lag som har släppt in flest mål sista kvarten i årets Serie A. Man har släppt in 20 mål.
– Milan är obesegrade i deras tio senaste hemmamatcher mot Torino. Det har blivit sju segrar och tre oavgjorda. Målskillnaden 24-6
– Milan har inte förlorat en enda hemmamatch i Serie A sedan i november mot Fiorentina. Därefter har man vunnit nio av sina tio senaste hemmamatcher.
– Torino har bara gjort mål i fem av deras  senaste 16 bortamatcher mot Milan. De gångerna Torino har gjort mål har man aldrig lyckats göra mer än ett mål.
-Milan har inte förlorat en hemmamatch mot Torino i Serie A sedan mars 1985. Därefter har det blivit 11 vinster och fem oavgjorda för Milan hemma mot Torino.

Se upp med:
Idag hoppas jag verkligen att El Shaarawy lyckas näta återigen. Han är verkligen värd det. I Torino ska det bli otroligt intressant att få följa Milan-aktuelle, Ogbonna. En mittback som många klubbar jagar!

Tips: 2-0 till Milan! Vår egna skyttekung, Flamini gör ett tidigt mål och El Shaarawy avslutar målskyttet i matchens slutskede!

Milan – Torino
Kl 15.00, San Siro
TV: Cmore Live

Forza Milan! Mot tredjeplatsen!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen