Stephan El Shaarawy, Italiens unga farao

1992 i Savona föddes en legend. En blivande legend vid namn Stephan Karem El Shaarawy, även kallad Il Faraone.
Född till att både älska och spela fotboll. Denna magiska skapelse är en blandning av en utomjording och en fotbollspelare. Killen är endast 20 år och rankas redan som en av världens bästa anfallare.
Livet är inte alltid regnbågar och sol. Under El Shaarawys uppväxt var han väldigt liten och inte speciellt stark. Men han trodde på sig själv och forsatte kämpa för att en dag bli världen bästa spelare.

Den 21 december 2008 gjorde han, 16 år och 55 dagar gammal, sin A-lagsdebut i Serie A för Genoa, då han fick tio minuter i en bortamatch mot Chievo. El Shaarawy blev därmed den fjärde yngste spelaren att debutera i Serie A.

I juni 2010 blev han utlånad till Padova i Serie B. Under sin lånetid hos Padova blev han snabbt en nyckelspelare för laget och ledde de till playoff-final där de förlorade mot Novara.

2011 skrev El Shaarawy på för AC Milan. Den 21 september gjorde han sitt allra första mål i Milan tröjan när han hoppa in borta mod Udinese.
Under sina första sex månader i Milan gjorde han sammanlagt sju framträdanden (endast 175 minuters speltid), vilket ledde till många spekulationer om att Il Faraone skulle bli utlånad. Men så blev det icke. Den uteslutna speltiden berodde troligen på grund av att spelare som Cassano och Ibrahimovic just då var några nummer för stora och petade därför El Shaarawy.
Men när både Ibra och Cassano lämnade Milan förra sommaren, så blev El Shaarawy snabbt en nyckelspelare även i Milan och slog i höstas igenom med dunder och brak.
Han blev bland annat uttagen till Gazzetta dello Sports U21 Team of the year och fick tillsammans med Luis Muriel priset ”årets bästa unga spelare” på Oscar del Calcio galan.

Stephan+El+Shaarawy+Gran+Gala+del+Calcio+Aic+vg1mmSGNcucl

När jag nu skriver denna krönika, så tänker jag. Kan han verkligen komma upp i Messis kapacitet? Ja. Jag tror faktiskt det. El Shaarawy är inte som alla andra. Han är speciell.

Titta på han. Han har tillsammans med Mario Balotelli fyllt det tomrummet Ibra lämnade efter sig. Zlatan har gjort 25 mål i den Franska ligan som är 5ggr sämre än Serie A.
El Shaarawy som är 11 år yngre lyckas då i Serie A göra 16 mål i just Serie A.

Stephan+El+Shaarawy+FC+Internazionale+Milano+lMsqPzwR9K_l

Han får väldigt ofta beröm för sitt offensiva spel och sina mål och assist. Men om ni tittar väldigt noga så tar han ett otroligt jobb defensivt jämfört med tex Balotelli som inte alls tar samma defensiva jobb.

Visst, han har efter årsskiftet tappat en hel del. Men man kan ju inte alltid prestera på topp. Inte ens Messi.

Det jag vill säga med denna krönika är att El Shaarawy är speciell. Glöm inte det. Han är inte bara en fotbollspelare. Detta är en fotbollspelare som brinner för världens vackraste klubb och som brinner för fotbollen. Han kommer en dag kommer bli bäst i världen.

http://www.youtube.com/watch?v=9QSXlZ-QIOE

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen