Montolivo: Balotelli är en stjärna!

Riccardo Montolivo prisade Mario Balotelli’s form, tackade Buffon och förklarade varför Milan och Juventus dominerade Azzurri.

 

“Vi försökte fortsätta ta oss igenom mitten av planen, men det var ett misstag, eftersom de väntade på oss. Malta var väldigt kompakta och det var svårt att finna ytor.”

“Som tur var så hade vi en superstjärna i anfallet som fixade matchen åt oss.”

“Jag tror Mario har blivit fullt medveten om sina talanger & förmågor och har lärt sig att inte falla i fällan av provokation. Han har haft en anmärkningsvärd påverkan i Milan också och jag hoppas att det inte slutar.”

“Han spelar nu lite överallt på planen och hjälper laget. Mot Brasilien också, han jobbade hårt och höll bollen uppe, så han är en viktig spelare för oss nu.”

“Balotelli är en central forward och är därav spetsen av anfallet. Vi kan t.o.m. slå en mindre bra passning till honom, han är så fysiskt stark att han kan hålla undan försvararna och hitta ytor. Just nu är han en komplett spelare.”

 

Stephan El Shaarwy verkar ha tappat sin målfarlighet sedan Balotelli kom, men Montolivo tror endast att det är naturligt.

 

“Jag tycker att Stephan har haft en fantastisk säsong hittils. Det är bara naturligt att han inte kan hålla samma tempo hela tiden, precis som att det är mycket troligt att Mario kommer att bli tvungen att sakta ner så småningom. Just nu betalar han bara priset på en fysisk nivå, eftersom han jobbar väldigt hårt för laget och offrar sig själv.”

“Stephan föredrar att spela som vänsterytter i tremannaanfallet, eftersom det är hans roll i Milan. Men han jobbar för att anpassa sig, det är viktigt för landslaget att kunna ha olika alternativ som kan ändra matchbilden.”

 

Montolivo gjorde ett misstag i mittfältet och det misstaget resulterade i en straff för Malta, men Gigi Buffon räddade straffen som var slagen av Mifsud.

“Buffon räddade verkligen oss, samt mig, med en mirakulös räddning.”

 

Kvällens startelva mot Malta, innehöll 6 spelare från Juventus och 5 från Milan.

“Det betyder att dessa 2 lagen fokuserar på inhemska talanger, så det är ett bra tecken för både Serie A och landslaget.”

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen