Matchrapport Milan – Palermo

Dagens match på San Siro mellan Milan och gästande Palermo var inte direkt en höjdare. Milan försökte spela sig fram medan Palermo vänta med alla spelare på egen planhalva och försökte satsa på kontringar.

Första halvlek :

Redan efter 7 minuter så får Milan en solklar straff när Aronica drar Balotelli i tröjan i samband med en hörna. Balotelli stiger fram och sätter straffen till höger om Sorrentino, Sorrentino slänger sig rätt men straffen är alldeles för bra slagen ( Zlatan klass på den ).

Sedan så hände det inte så mycket fram till minut 22 då Muntari lyckas hitta El Shaarawy som får ett bra läge i straffområdet men bestämmer sig för att skottfinta och sedan skjuter på en täckande försvarare.

31 minuter spelade och Zapata stoppar en väl slagen pass med armen, Ilicic hade troligen haft ett friläge där men domaren visar bara det gula kortet. Zapata har tur som slipper se det röda kortet!

Annars så hände det inte så mycket mer under första halvlek, några skott utifrån som var en bit bort och några hörnor som inte ledde till något ( undantag straffen ).

Nu till andra halvlek :

Minut 51 och Palermo “skapar” sin farligaste chans, Ilicic driver in mot mitten och avlossar ett väldigt tamt skott utanför straffområdet som Abbiati inte borde ha några problem med, dock så halkar han och är nära för att stå för en riktig målvaktstavla.

Efter 55 minuter spelade så blir det lite kaos i Milan’s straffområde och bollen hamnar till slut hos den unge Argentinaren Dybala som skjuter från ett bra läge, men Abbiati står för en strålande räddning.

En ovanligt osynlig El Shaarawy byts ut efter 58 minuter spelade och ersätts av Niang. Minut 66 och Niang tar sig förbi på kanten och slår ett hårt och lågt inlägg, Aronica glidtacklar bollen nästan i eget mål men Sorrentino är vaken och räddar, han släpper dock en retur som hamnar framför Balotelli som enkelt kan sätta den i öppen kasse. 2-0 Milan! Sedan så hände det faktiskt inte så mycket mer.

Lite om matchen : En rätt så chans fattig match som inte bjöd på större underhållning. Milan spelarna är antagligen slitna efter sin senaste match och Palermo är som dom brukar vara, dåliga på bortaplan. Balotelli får göra två mål och Niang gör mer på sina 30 minuter än vad El Shaarawy gör på sina 60. Ilicic var bland dom bättre i Palermo ( kanske något för Milan? ).

Byten : Milan : Min 58 El Shaarawy ut – Niang, Min 81 Boateng ut – Traore in. Palermo : Min 45 Nelson in – Garcia ut, Min 71 Fabbrini in – Kurtic ut, Min 82 Viola in – Donati ut.

Statistik : Bollinnehav 57-43. Avslut 11-6. Avslut på mål 4-3. Hörnor 6-5. Gula kort : Milan : Zapata. Palermo : Munoz.