Matchrapport: Genoa – Milan 0-2

Ikväll tog Milan en otroligt viktig seger på bortaplan mot Genoa och nu knappar man in ännu mer på Napoli och den åtrovärda andraplatsen.

Laguppställningarna såg ut på följande sätt:

Genoa: Frey – Granqvist, Portanova, Moretti – Cassani, Bovo, Tozser, Vargas, Antonelli – Bertolacci – Borriello

Milan: Abbiati – De Sciglio, Zapata, Mexes, Constant – Flamini, Montolivo, Muntari – Niang, Pazzini, El Shaarawy

Matchen var ganska trevande till en början. Milan rullade runt bollen och det skedde inga större grejer. Efter drygt en kvart får Pazzini en ful smäll och han blir liggandes ner. Han reser sig upp, men haltar rejält. I matchminut 22 får Pazzini bollen, lägger ut den till Niang på högerkanten som lägger den vidare till De Sciglio. De Sciglio slår ett lågt inlägg som styrs rakt ut i banan. Vem om inte en skadad Pazzini står där? Han avlossar en raket i ribbans underkant för att sedan gå in i mål! 1-0 till Milan!

Pazzini avslutade matchen på bästa möjliga sätt, han ersätts nämligen direkt av Balotelli efter målet. Dessvärre har Mario Balotelli inte varit inne i mer än 30 sekunder förrän han får gult kort efter en ful knuff. Efter det här tar Genoa över matchen och de hade mycket väl kunnat fått minst en straff. Unge Niang fladdrade med sin arm en gång, dock svårt att se exakt var bollen tar, men fransmannen levde farligt. Därefter knuffar Niang ner Granqvist när svensken ska upp och nicka på en boll som mycket väl det också hade kunnat resultera i en straff.

Det började bli oerhört grinigt på plan och man hade på känn att en utvisning låg i luften. I paus byts Mexes ut småskadad mot Yepes. Enligt de första rapporterna efter matchens slut ska det inte vara någon fara med Mexes tillstånd till på tisdag mot Barcelona.

I början av andra halvlek får Genoa en farlig frispark som Bovo tar. Han får på en riktig kanon som dundrar in i Abbiatis bortre stolpe. Flamini hinner även på några minuter med att både försöka filma till sig en straff och sedan nästan göra mål efter ett fint genombrott.

I matchminut 60 får Milan en hörna som nickas utåt i banan, men sedan nickas tillbaka där Zapata skarvar bollen snyggt vidare till en Balotelli som löper sig fri. Ett distinkt avslut i bortre hörnet resulterar i ännu ett mål! 2-0 till Milan!

Milan hade matchen i kontroll och Genoa hade oerhört svårt att skapa några vassa lägen. Det skulle dock ändras efter att Constant fick ett utbrott på Bovo efter en ful tackling. Constant var dessvärre redan varnad och han fick ännu en varning. Milan fick avsluta med tio man och El Shaarawy byttes ut till förmån av Abate.

Därefter började Genoa skapa lägen, men Abbiati som befinner sig i en oerhört bra period för tillfället kunde rädda Milan med ett par fina räddningar. Matchen slutar 2-0!

Det var ingen imponerande seger från Milans sida ikväll, men ack så viktig! Tillsammans med Abbiati är även Zapata matchens spelare! Zapata har imponerat otroligt mycket på mig den här säsongen! Nu är man på allvar med och hotar om andraplatsen och på tisdag väntar FC Barcelona på Camp Nou.  Förhoppningsvis är Pazzini tillbaka då. Njut nu mina Milan-vänner till på tisdag kväll när vi tar hela världen med storm! Forza Milan!

Genoa – Milan 0-2
Målskyttar: Pazzini, Balotelli

1762876_w2

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen