Införrapport: Barcelona – Milan

Ikväll så kommer matchen som vi alla har väntat på. Den andra matchen i åttondelsfinalen i Champions League mellan Milan och Barcelona. Milan har övertaget sedan man slitit till sig en 2-0 ledning från första matchen på San Siro. Många har redan nämnt det som en bragdmatch, andra som tur, men en sak är säker och det är att ingenting är avgjort. Det återstår fortfarande minst 90 minuter och de ska spelas på Barcelonas mäktiga hemmaarena Camp Nou.

Den här gången är också utgångsläget ett annat. Milan kom visserligen från en positiv svit med goda resultat men spelet hade sett lite knackigt ut matcherna innan och frågan var ifall det skulle räcka, dessutom fick man klara sig utan nyanlända Mario Balotelli då han var, och fortfarande är, cup-tied. Sedan dess så har Milan spelat fortsatt stabilt och i nuläget ligger man bara 2 poäng efter Napoli på andra plats efter att ha gott om både Inter och Lazio.

Barcelona å andra sidan kom ifrån en period där det kändes som om de kunde jogga hem varje match de spelade. De hade inga större bekymmer i gruppspelet och i ligan var de överlägsna och hade värsta rivalerna Real Madrid långt efter sig. Sedan Milan-förlusten så har man kostat på sig att förlora mot just Real Madrid i både ligan och cupen efter lite tveksamma ingripanden.

Lagen förväntas spela enligt:

Barcelona: Valdes; Mascherano, Pique, Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Messi; Alves, Alexis, Tello.

Avbytare: Pinto, Adriano, Puyol, Song, Thiago, Fabregas, Pedro, Villa.

 

Milan: Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Constant; Flamini, Montolivo, Ambrosini; Boateng, Niang, El Shaarawy.

Avbytare: Amelia, De Sciglio, Yepes, Bonera, Nocerino, Traoré, Robinho, Bojan.

 

Milan kommer till spel utan hete Pazzini som utgick skadad i senaste matchen mot Genoa. Niang förväntas ta hans plats och vi får se vad 18-åringen kan hitta på.

 Matchbilden kommer troligen se ut som den brukar göra när Barca spelar. Ett stort bollinnehav där man försöker lirka in bollen till en viss Lionel Messi. Milan kommer troligen få inrikta sig på att försvara sig och sen ta vara på chanserna när de kommer. Samtidigt så måste Barca göra minst 2 mål för att ta det hela till förlängning, och om Milan gör 1 mål måste Barca göra minst 4 för att gå vidare. Alltså kommer de uppstå konstringarschanser när Barcelonaspelarna måste upp i banan.

Snacket innan har handlat mycket om att barcaspelarna säger att matchen ses som väldigt viktig och att man fortfarande tror på ett fortsatt avancemang. Allegri har själv gått ut och sagt att det är otroligt viktigt att man gör en ännu bättre prestation än senast om man vill vinna samtidigt som spelarna måste behålla lugnet och se det som vilken match som helst.

Nu är det några fåtal timmar kvar till matchstart. Så tar er hem från träningar och jobb, stäng av mobiltelefonerna och bänkar er framför tv-apparaterna. Ifall Milan skulle slå ut Barcelona så skulle troligtvis de flesta bli mer glada över Barcas förlust än vår vinst, men vi är bättre än så. Vi såg en bit av helvetet i höstas när vi låg i undre delen av tabellen, nu ligger vi trea. Ingen räknade med oss innan första matchen, nu går vi in i den här med 2 måls fördel. Vi har allt att vinna, Barcelona har allt att förlora. Vi har Champions League i blodet! Vi är Milan!

Lite roliga fakta:

* Messi aldrig gjort ett spel mål mot italienskt motstånd.
* Barcelona har 19 raka Champions League matcher på Camp Nou utan förlust. Senast var 2-1 förlusten 2009 mot Rubin Kazan.
* Milan har inte förlorat en enda match 2013.
* AC Milan har “delat” flest spelare med FC Barcelona än någon annan klubb. Inte mindre än 15 spelare har flyttat från San Siro till Camp Nou eller vice versa. Som till exempel de två brasilianska stjärnorna Ronaldinho och Ronaldo.
* Carles Puyol har spelat i alla de senaste tio matcherna mot Milan.
* Lionel Messi har gjort mål 56 mål i Champions League, lika många som Ruud van Nistelrooy.

Införrapporten är skriven av: Ola Lindholm

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen