Gener kontra talang

Hans namn ekar inte lika starkt i världen, hans snabbhet är hans välsignelse, hans arbetskapacitet gör honom älskvärd. Ignazio Abate, en produkt made by Ac Milan.

Historian om Abates karriär är krokig. År 1999 anslöt han till Milans ungdomsakademi. 2003 skrev han sitt första kontrakt med klubben och blev även då den yngste spelare i klubbens historia att debutera i CL – 17 år och 27 dagar. Rekordet slogs av Alexandre Pato ett par år senare, idag är rekordhavaren Stephan El Shaarawy. Efter 03/04 säsongen följde en massa utlåningar, Napoli, Sampdoria, Piacenza m.fl. Säsongen 08/09 blev hans stora genombrott i Serie A. Fastän att Torino åkte ut högsta serien gjorde Abate i sina 25 matcher ( 1 mål) ett bra intryck på Milan.

Under Leonardos ledarskap (09/10) blev Abate omskolad. Från anfallare blev han en yttermittfältare, idag är han som bekant högerback. Som högerback charmade han hela Italien med sin snabbhet och utveckling i positionen. Debuten i landslaget dröjde inte länge, 2011 blev inte bara året då Milan vann sin 18:e scuduetto, inte bara året då Abates värde sköt i höjderna efter massor av gedigna insatser, 2011 blev året då Abate debuterade för det italienska landslaget.

Man kan argumentera för hur hans utveckling har varit, man kan argumentera för att hans inlägg är värdelösa. Argument är bara ord, kan man argumentera bort faktan att fotbollen går i hans blod?

Svaret är nej. Beniamino Abate, tillika far till vår kära Ignazio är en f.d. professionell målvakt.  Han är inte  den mest kända av målvaktslegender. Pappa Abate huserade i Udinese (85-90) och efter en kort sejor i Messina spelade han i Milans ärkerival Inter (91-94), dock blev det bara 12 matcher sammanlagt under 3 år. Beniamino Abate är inte det namnet som dyker upp på morgonen, däremot är han inte helt oviktig. Sedan 2009 är Beniamino målvaktstränare i Milans primaveralag (-U19). Notera att det är samma år som Ignazio anslöt till klubben.

Tillbaka till Ignazio. Hans aktioner och poupularitet på planen har självklart lett till spekulationer om hans privatliv. Eftersom internet är källan till allt ont i världen (skämt/sarkasm/fredagsironi) kan det dyka upp oändligt löjliga rykten, media sätter igång ett rykte genom att publicera en bild ( Zlatan och Piques kärlek..) och en storm vaknar till liv.

Abate har inte heller kommit undan spekulationer om hans sexuella läggning och efter Cassanos uttalande om homosexualitet vid EM-12 blev Abate tillsammans med Giovinco och Montolivo direkta måltavlor om spekulationer, bilder på honom och Ibra började publiceras.

stagione2011.2012.ibra.occhi.dolci.a.abate.356x237

Har ni någonsin hört Abate dementera dessa rykten? Har vi läst att han har blivit arg? Nej, milanellos värdegrund är att alla människor betraktas som lika, oavsett hudfärg, kön, religion och sexuell läggning. Inte lika självklart i ett land som Italien. Det har gått 13 år sedan Abate anslöt till klubben, 13 år av hans 26-åriga liv.

Tack Beniamino och Valentina för er son som är ruskigt lik sin far i utseendet. Tack ska ni ha för Ignazios gener, eller är det hans talang? I vilket fall som, ett stort tack ska ni ha!

Källor:

www.acmilan.com
http://www.football-italia.net
http://en.wikipedia.org/wiki/Beniamino_Abate

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen