Boatengs uppmaning: “Sparka alla rasistiska spelare”

I en  vänskapsmatch mellan Milan och Pro Patria efter nyårskiftet förekom det flera rasistiska ramsor mot flera av de mörkhyade spelarna i Milan.

Boateng fick nog, tog upp bollen och sparkade iväg den mot den hånande publiken. En händelse som gav eko runt hela världen. Från flera håll i världen fick Milan och Boateng hyllningar för agerandet. Igår medverkade Boateng i FN:s konferens mot just rasism.

Boateng berättade om matchen och poängterade att gesten inte hade fått samma effekt om inte hans lagkamrater hade stöttat och följt med honom av planen. Hans lagkamrater steg av planen utan att tveka och fick medhåll från klubbens ledning. Boateng poängterade också att fastän året är 2013 är rasismen fortfarande utbredd och finns bland oss alla, inte minst på fotbollsarenorna. Ett problem han inte ville möta öga mot öga, istället hoppades han på att det skulle gå över, precis som huvudvärk menar han skulle den försvinna efter ett tag.

” Det är dock en illusion, det försvinner inte av sig själv. Vi har en plikt att trotsa och kriga mot rasismen”

Boateng vill trappa upp kriget mot all form av rasism oavsett var den förekommer. Han liknar rasismen med b.la. malaria. Malaria kan bekämpas med medicin men kan lika gärna återkomma. Friska människor ska undvika att bli smittade. Rasismen är likadan menar Boateng, bekämpa den hårt för att inte smitta ner andra.

I en intervju med BBC berättade Boateng om hur han tror rasism kan bekämpas inom fotbollen.

“Sparka alla rasistiska spelare. De tänker sig nog lite extra för om de riskerar att aldrig mer få representera klubben eller landslaget igen. Jag tror att det gör mer ont och får de att tänka efter. Väldigt strikt, väldigt hårt och väldigt tydligt. Pengar svider inte lika mycket, precis som för supportrarna: böter eller avstängning? Avstängning skrämmer mer. De älskar fotbollen”

Många av dagens milanspelarna är mörkhyade och ingen av de är mindre värd för det. Båda målen mot Barcelona kom från män med rötter i Ghana, El Shaarawy är vår bäste målskytt. Rasism och okunskap går hand i hand. Var med och påverka, låt aldrig rasismen glida obehindrat förbi dig.

Alla människor är lika värda, oavsett kön, tro och sexuell läggning. Låt det aldrig bara bli ord, verkligheten måste speglas av orden.

Källa: www.football-italia.net

 

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen