Allegris presskonferens inför Genoa – Milan: “Kommer att starta med bästa tänkbara lag”

Massimiliano Allegri hade följande att säga till pressen inför morgondagens viktiga bortamatch mot Genoa.

Om Genoa-matchen: “De (Genoa) är i bra psykisk form efter att ha plockat en hel del poäng under den senaste tiden. Vi måste vara medvetna om att det är viktigt att plocka tre poäng imorgon för att försvara tredjeplatsen som vi kommer att få forsätta att göra under resten av säsongen. Jag kommer att mönstra bästa tänkbara lag utan att ha Barcelona-matchen i åtanke. Vi har nästintill en intakt trupp att välja ifrån och det är positivt. De har flera tekniskt duktiga spelare och jag tror att vi måste ha tålamod och försvara oss bra även när vi går till anfall.”

Om kampen om tredjeplatsen: “Jag är lugn. Det är många lag i toppen av tabellen som ligger nära varandra, men samtidigt så stundar det flera matcher mot våra farligaste konkurrenter. Vi måste vara balanserade och behålla den fina formen som vi har för tillfället, målet är att förbättra vår position i ligan. Även om vi skulle åka ur Champions League så har vi gjort det bra.

“Det är mycket kvar av ligan, därför måste vi behålla vår fina form och arbeta hårt de kommande två månaderna”

Om Cassano/Pazzini-affären: “Det var en bra affär för båda klubbarna. Giampaolo passade oss bra medan Antonio ville lämna.”

Om anfallsuppsättningen imorgon:” Balotelli har inte fått känna på att spela 90 minuter ännu. Vi har flera alternativ och jag tror att Mario kommer att starta på bänken. Boateng gör det bra när han spelar som anfallare, jag är nöjd med vad han och laget presterar.”

Om att förnya sitt kontrakt: “Det är ingen prioritet. Vi har två stora matcher som stundar och vi måste avsluta säsongen med att knipa tredjeplatsen, så att förnya mitt kontrakt är inget jag tänker på just nu.”

Om den stundande matchen mot Barcelona: “Det är en match som inte kräver någon speciell uppladdning utan man blir motiverad automatiskt. Det är världens bästa lag vi möter. Allt kan hända på tisdag och ju mindre vi tänker på det desto bättre kommer det att gå. Det är skönt att åka dit med en tvåmålsledning.”

Om Scudetton: “Jag är tveksam till att Juventus tappar sitt försprång på 11 poäng. Napoli är dem hack i häl men jag tror att Juventus klarar av det. De har två poäng mer än vad de hade under samma period förra året. Conte vill inte säga det här till sina spelare för att hålla dem motiverade, men titeln är till 99,9% säkrad.

Om Pazzini och Balotelli: “De kan spela ihop!”

Angående morgondagens startelva: “Abate är den enda som kommer att vila. Constant mår bra och Ambrosini är i fin form.”

Om hur viktig morgondagen är: “Tre poäng är ovärderliga eftersom att vi måste behålla vår plats i tabellen. Zaccardo gjorde det bra när han blev inbytt i lördags. Han börjar vänja sig att spela i en fyrbackslinje. Om man bortser från De Jong och Vilá så är alla tillgängliga imorgon.”

Källa: acmilan.com

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen