SupporterIntervju – Inför Inter – Milan, “Rossoneri föralltid”

Vi på MilanSverige kommer framöver att intervjua läsarna inför stor matcher, och alla är välkomna att delta. Vi tycker det är viktigt med dialogen och tillsammans är vi MilanSverige! Denna gång handlar det om Inter – Milan förstås, först ut är Goran Mladenovic 41, Bzar Niyaz 22 och Amar Susko 18 som ger sin syn på stor matchen och lite annat. Häng med oss!

 

1.Lite kort om dig själv, och varför du hejar på Milan?

Mitt namn är Goran Mladenovic, 41 år gammal från Göteborg. Har följt Milan sedan mitten på 80-talet så man har ju varit med om både med och motgångar.

 

2.Derbyt är imorgon, hur förbereder du dig på bästa sätt?

Vaknar tidigt äter 3 råa ägg… nej skämt åsido. Försöker att läsa lite rapporter om skador/avstängningar, förmodade uppställningar och utifrån detta så försöker jag bilda mig en egen uppfattning om hur matchbilden kommer att se ut.

 

3.Berätta, dina känslor och tankar inför Inter?

OJ! Känslorna är fruktansvärt blandade. Nervositet, spänning, längtan, rädsla, ilska, sorg. Hela alfabetet finns där. Samt en sådan enorm önskan att trycka ner lillasyster så långt ner på San Siros gräsmatta som det är möjligt.

Att se 11 rödsvarta lejon äntra planen till en vacker hymn får mig att få gåshud över hela kroppen. Den underbara känslan i magen som säger mig att “detta är något utöver det vanliga”. Ju närmare matchstart man kommer desto hårdare och större växer sig “klumpen” för att förlösas av domarens visselsignal att matchen är igång.

 

4.Vad tror du om matchen, kommer Milan gå segrande?

Jag tror och hoppas på 3 fina poäng men det är långt ifrån säkert. Ingen kan ha undgått att se trenden och formen de båda lagen befinner sig i för tillfället. Milans formkurva pekar stadigt uppåt med några fina vinster i serien samt att vi har intagit den så otroligt viktiga 3:e platsen i tabellen som vi nu förhoppningsvis kommer att kunna behålla(och kanske, kanske klättra ytterligare en eller till och med två placeringar) och inte minst bragden i Milano från i onsdags då vi genomförde en näst intill perfekt match och tog ett stort kliv närmare 1/4-finalen i Champions League. Nu finns det vissa skeptiska människor som säger att det kan vara svårt att ladda om till söndagens match efter 2-0 vinsten. Hur kan det vara svårt? Vi ska möta vår i särklass största rival, i en match som är otroligt avgörande för placeringarna i ligan.
Inters formkurva pekar ju helt åt det andra hållet med ett par tunga förluster tappat mark gentemot Milan och har ett par tunga avbräck med skador(Milito och Samuel), däremot så är ju detta inte en helt vanlig match så även om det är positivt att ha en uppåt-gående kurva så har det kanske inte så stor inverkan i Derby della Madonnina, alla 22 spelare kommer vara som hungriga vargar på jakt efter lite mört kött att tugga i sig.

 

5.Ditt bästa derby minne?

Här har jag svårt att välja ETT minne utan det får bli två.

11 maj 2001. Vi fullkomligt körde över, spelade ut och förnedrade Inter med en förkrossande 6-0 vinst, på BORTAPLAN dessutom, alltid svårare att vinna borta än hemma.

21 februari 2004. Efter att ha legat under med 0-2 i halvtid så reser vi oss såsom fågeln Pheonix ur askan och vänder matchen där Seedorfs 3-2 mål i matchens slutminuter är ett nummer i världsklass.

 

6.Beskriv Milan med tre ord.

Milano siamo noi!

1. Lite kort om dig själv, och varför du hejar på Milan?

Mitt namn är Bzar Niyaz och kommer från Kurdistan. Jag studerar till en kandidat i ekonomi vid Mälardalens högskola och har ett brinnande intresse för fotboll, speciellt italiensk fotboll!

Varför AC Milan? Allt började 1997 när jag var nere i Kurdistan med familjen, vi åkte till en marknad och jag ville så gärna köpa fotbollskläder. Jag kollade runt lite utan att ha någon nämnvärd kunskap kring klubbarna, sedan fångade en specifik tröja min blick och mitt hjärta. Jag tittade på tröjan och älskade färgerna eftersom rött och svart var mina favoritfärger. Min pappa pekade på Juventus matchtröja och tyckte att den var ypperlig, men min vilja var orubblig. Jag sade till min pappa att jag ville ha just den rödsvarta tröjan! Mannen som jobbade där tog ner den åt mig och jag fick testa den, den var perfekt! Jag köpte den och fick till och med ett vristband på köpet. Killen som sålde den till mig nämnde att det var AC Milans matchtröja och att han själv hejade på Milan samt att han hade flera Milan-tröjor hemma. Med tiden blev jag mer och mer förälskad i de rödsvarta allteftersom de skördade segrar och förluster både innanför och utanför fotbollsplanen. Jag började titta på AC Milans matcher tillsammans med familjen och lärde mig namnen på spelarna som utgjorde mina idoler. Den spelaren jag beundrade mest var Il capitano, Paolo Maldini, vars namn även kunde urskiljas på den vackra matchtröjan jag köpte i Kurdistan 1997. Den dagen markerade startskottet på nästintill en livstid med ett ständigt växande samt pulserande rödsvart hjärta.
Men insikten som slog mig att jag verkligen visste att jag hade ett Milan-hjärta var efter finalen i Istanbul 2005. Precis som alla andra Milan fans tog jag för givet att segern var slutet efter 3-0 i halvlek, men sedan hände det ofattbara, nämligen att Liverpool reducerade till 3-3 och till slut även vann finalen genom en sista hjärtbristande straffspark. Jag satt hemma i soffan ensam i vardagsrummet och kunde inte förstå vad jag just hade sett. Därefter kom ögonblicket som förändrade allt. Jag såg Milan spelarna gråta på planen efter sin kollektiva kollaps. Trycket blev till slut för mycket även för mig och sakta men alltför plågsamt kände jag hur en tår på min kind rann hela vägen ner på min första AC Milan tröja. Just i det ögonblicket kände jag att jag valt rätt lag då få andra företeelser i mitt liv kunnat framkalla sådana starka känslor. Även ur tårar kan liv gro och bilda liv i form av kärlek. Det här var den rätta klubben för mig oavsett om det rådde medgång eller motgångar. Alltid Rossoneri!
 

 2. Derbyt är imorgon, hur förbereder du dig på bästa sätt?

Ja, imorgon är det dags igen! Alltid lika kul och underhållande att titta på derby della madonnina. Jag brukar alltid titta på tidigare matcher mellan dessa två giganter för att förbereda mig på bästa sätt.

De senaste tre matcherna har inte gått Milans väg så visst är jag lite orolig. Men det är bara att blicka framåt och sätta på sig den rödsvarta tröjan och hoppas på det bästa. Det här derbyt kommer jag att titta på tillsammans med min familj eftersom jag genom åren har skapat ett fotbollsintresse hos familjen.

 3. Berätta, dina känslor och tankar inför Inter?

Jag har stor respekt för Inter eftersom de har gång på gång överraskat oss fast de inte varit favoriter. Senaste matcherna har Inter vunnit över oss så jag är inte helt övertygad om att detta blir en enkel match som många påstår. Alla vet att Inter har haft en tung start på året. Men samtidigt kan man aldrig räkna bort Inter eftersom det är ett derby och allt kan hända.

 

4. Vad tror du om matchen, kommer Milan gå segrande?

Jag tror att matchen kommer att vara väldigt underhållande och spännande. Inter befinner sig i en mörk period samtidigt som Milan visar fin form. Milan har köpt och lyft fram många unga spelare som har haft en väldigt bra utveckling den här säsongen. Jag tror på Milans nya projekt och hoppas på att laget gör en repris från Champions League matchen mot Barcelona. Milan har ett starkt anfall, kanske det starkaste anfallet i hela Serie A. Mittfältet var felfritt mot Barcelona där Il Capitano (Ambrosini) kanske gjorde sin bästa match för Milan på flera år. Backlinjen gjorde en suverän insats vilket också var pricken över i:et. Forsätter Milan spela på det här sättet tror jag absolut att vi lämnar planen med tre pinnar.

 

5. Ditt bästa derby minne?

Mitt bästa derby minne måste vara 0-1 vinsten där Zlatan Ibrahimovic sänkte sitt gamla lag efter bara fem spelade minuter (14-11-2010). Jag var själv på plats tillsammans med några kompisar på Curva Sud och fick upplevde en sagolik atmosfär på San Siro. Innan matchen besökte vi Ronaldinhos favoritklubb (Hollywood). Där fick vi träffa på många fotbollsprofiler. Som t. ex Martin Dahlin, Mathias Svensson, Albin Ekdal, Rivas, Suazo och Oguchi Onyewu. Kvällens höjdpunkt måste ändå varit Albin Ekdal som tyvärr blev nekad i kön att komma in på nattklubben

 

6. Beskriv Milan med tre ord.

Kärlek, Passion och Historia

 

1. Lite kort om dig själv, och varför du hejar på Milan?

Jag heter Amar Susko, är 18 år gammal och bor i Göteborg.

När jag var liten så brukade jag inte kolla fotboll på tv och var allmänt inte så intresserad utan spelade bara gården och klubblaget för att det var kul. Jag gillade inte något speciellt lag utan jag gillade enbart en massa spelare så som Zidane, Ronaldo etc.. När jag blev lite äldre och insåg att fotboll egentligen betydde allt för mig så började jag automatiskt kolla på fotboll varje gång jag kunde. Varför jag just börja hålla på Milan var mycket på grund av mina fantastiska vänner bl.a Benjo,Meho och Raed som talade alltid så väl om detta Milan och verkligen brann för laget. Först tänkte jag varför älskar dem Milan så mycket? Så jag började kolla på Milans matcher extra noga och fastnade direkt. Det var något med laget som man inte kan förklara känns det som. Laget visade sådan klass som ingen annan gjorde, det kändes som alla fans och alla spelare är en enda stor familj och det var det som fick mig att fastna för detta UNDERBARA Ac Milan!

2.Derbyt är imorgon, hur förbereder du dig på bästa sätt?

Har en massa Inter fans som vänner vilket leder till att vi tjafsar nästan varje gång vi ses och när ett derby är nära så förbereder jag mig på bästa sätt genom att snacka extra mycket om matchen vilket gör mig övertaggad att vinna derbyt och få se deras min nästa gång jag ser dem. Fantastisk känsla!

3. Berätta, dina känslor och tankar inför Inter?

Första gången på länge att jag verkligen är 100 % att Milan vinner och dominerar derbyt totalt, vet inte varför men så säger magkänslan fastän ett derby är ett derby och man vet aldrig vad som kommer hända..

4. Vad tror du om matchen, kommer Milan gå segrande?

Svaret finns i förra frågan haha.

5. Ditt bästa derby minne?

Mitt bästa derby minne är ”Pato shoooow” 3-0  vinsten 2011 eftersom vi dominera hela matchen och totalt spela ut Inter. Hoppas på samma eller ännu bättre match imorgon:)

6. Beskriv Milan med tre ord.
Världens VACKRASTE klubb.

Vi tackar Goran, Bzar och Amar för dem ställde upp på denna intervju!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen