SuperMario ska ta Milan till nya höjder

Det är svårt att förklara känslan när en så stor spelare som Mario anländer till Milan, vadå stor undrar många? Jag ska berätta det.

Jag personligen hade inga avsikter på att följa denna mercaton efter att Kaká dealen sprack, jag har blivit så besviken på Milans mercato förr och Balotelli ryktena lockade så klart men jag vill ändå inte bli besviken igen. Men så bombarderades Twitter av trovärdiga källor att Balotelli faktiskt kunde hamna i Milan och genast blev det en annan syn på det hela. Jag började tro igen, jag började få ont i magen av alla positiva nyheter kring Balotelli, jag förstod att Raiola, Galliano och co menade allvar. 

Mobilen uppdateras ständigt, oroligheten av att denna deal också kunde spricka var bekymmersam och jag sov inte så bra ja du vet hur det är. Men jag visste att Balotelli drömde om att bära den rödsvarta tröjan och att Raiola, Galliani och alla andra jobbade stenhårt för att han snart skulle få göra det. Galliani sade efter att denna förhandling att det var en av dem svåraste under hans 26 år, och det kan jag förstå. Inte är det lätt att gå ner från 37 miljoner euro till 20 miljoner euro plus lite bonusar som ska betalas på fem år, Grande Galliani! Ska du inte hylla Berlusconi tänker många? Jag lämnar över det till någon annan som gillar honom mer.

Förhandlingarna drog ut på tiden eftersom Milan ville sänka priset så mycket som möjligt, och man lyckades som alltid. Jag säger inte detta med ett Rossoneri hjärta(jo kanske lite) men Galliani är fan ett geni på att förhandla. Glad att han är vice president i Milan, och att han lyckas med alla konstiga priser.

Tillbaka till Balotelli nu. Han är född i Palermo sommaren 1990, inledde sin karriär i Lumezzane som ungdomsproffs och fick sedan två matcher i A-laget innan han flyttade till Inter 2006. Han fick ingen speltid alls förrän säsongen 07-08 då det blev 15 framträdanden varav 11 i ligan han hann med att göra 7 mål sammanlagt också. Balotelli sågs som en av dem bästa talangerna i Italien och spåddess en lysande framtid. Det blev sammanlagt 86 matcher och 28 mål i Inter innan han tog väskan och flyttade till Manchester där han tillbringade två och halvt år och gjorde 30 mål på 80 framträdanden.  Det hände lite annat än bara att spela fotboll för Balotellis del men det tar vi en annan gång. Och här står vi idag, SuperMario är en Milanspelare…

Balotelli är inte vem som helst, det är en spelare som nästan har vunnit allting.  Han har många tunga titlar på sitt CV inte minst Champions League, fyra liga titlar med Inter och Manchester City, FA-cupen, Coppa-Italia och lite annat. Var en av dem största faktorerna till att Italien kom till EM final och var en av turneringens bästa. Lite individuella priser som bland annat, bästa europeiska spelaren under 21. Så jag kan inte förstå hur man kan tycka att Balotelli köptes för överpris som visa journalister och chefer tycker i Sverige? Han besitter en enorm talang, har vunnit det mesta och kommer till ett lag som behöver honom. Visst det är svårt att hantera en sådan spelare som Balotelli men komihåg att han brinner för Milan, fråga bara Marco Materazzi vilka strumpor Balo brukar ha på Inters träningar. Balotelli är ynka 22 år men vunnit det mesta och mött en av dem bästa, Balotelli är en storspelare alla kategorier.

Milan köper honom när man behöver honom som mest. Vi jagar en Champions League plats och vi tar in en spelare som kan avgöra vilken match när som helst. En spelare som kommer in med attityd, med vinnarmentalitet och med det där lilla extra.  Jag tror inte han kommer att ställa till med problem för någon i klubben eftersom Milan är hans favoritklubb och i Milan beter man sig även om man heter Mario Balotelli.  

Det är för tidigt att säga men Mario kommer att förändra Milan på alla möjliga sätt, han kommer ta Milan till nya höjder och kommer att visa alla som inte tror på honom att han är i Milan för att spela fotboll och inte skjuta raketer.

Milan möter Udinese om några timmar och Mario lär debutera i den rödsvarta tröjan, kanske inte från start men räkna med honom idag. Jag säger med ett glatt leende på läpparna, VÄLKOMMEN HEM MARIO BALOTELLI! Jag ser fram emot att se dig bära den finaste tröjan av alla, men kom ihåg vi är Milan, i Milan beter man sig!

GRANDE SUPERMARIO!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen