San Siro, kampernas arena!

En arena fullt med folk, en arena med två lag som kämpar för sin stolthet, en arena som kokar av blåsvarta och rödsvarta hjärtan, en arena som kommer att stå i rampljuset söndag kväll och givetvis pratar jag om San Siro arenan som är så gammal att den snart kommer att rasa men som är vackrast i Europa.

Derby Della Madonnina är matchen som vi alla väntat på. En match som vi väntat på enda sedan förlusten i oktober förra året. Då Walter Samuel gjorde ett mål som inte ens Abbiati själv kunde förstå hur den gick in. Nu står vi här förväntasfulla och pirriga. Det var längesen jag var så här nervös inför ett derby. Känslan inför förra derbyt kändes bara fel och nu efteråt vill jag inte prata om den matchen

Vad står på spela denna gång?

När det vankas derby är det som alltid ära, stolthet och att vara bäst i staden som står på spel. Den här gången handlar det dock inte om ligatiteln som det oftast brukar göra mellan dessa två lag.

Denna gång handlar det om en tredje plats som ger en kvalplats till nästa års Champions League-slutspel.  Inter som startade säsongen bättre än Milan, befinner sig just nu på en femte plats och Milan har tredje platsen, men det skiljer endast en poäng.  En seger för Milan idag kommer att innebär ett fyra poängs försprång, som är jätteviktigt om vi ska ha chans på Champions League. Ett derby är alltid ett derby och det kommer svänga fram och tillbaka, tacklingar, gula kort, tjafs, fula efterslängningar och två tränare som kommer skrika sig hesa under  90 minuter, jag längtar!      

Förväntningar

Mina förväntningar är skyhöga! Jag vill se ett Milan pressa sönder Inter, ta för sig, gå in med rätt inställning från början och jag vill se spelarna spela med sina hjärtan. Man måste förtjäna att bära en så vacker tröja som Milan har och det är just mot Inter som man kan göra det genom att gå in 110 % i alla närkamper.

Man ska sträva efter vinst och jubla som man aldrig gjort förut när man gör mål eller när slutsignalen går vid vinst. Ett ypperligt exempel på det är Filippo Inzaghi. Givetvis ska man inte gå in i matchen för att bryta någons ben eller skada någon, men man ska visa en jävla anamma. Bjud publiken och fansen runt om i världen på era lejonhjärtan. Samtliga i laget borde ta efter Ambrosinis inställning.

Muntari och Balotelli kommer vara motiverade att visa Inter att de gjorde fel som släppte dem. Även om dem representerat Inter ska de ut på planen och vara respektlösa, de ska krossa sina motståndare, sen om de gör mål är det upp till dem om de vill fira.  Vem man än pratar med, så får man nästan samma svar: Detta är derby och i ett derby är det inställningen som är avgörande, inte formen.

Spelarna i Milan har extra mycket självtroende och inte minst Riccardo Montolivo som säger så här inför matchen: ”Milan will win 0-1 tomorrow vs. Inter. El Shaarawy will score the goal.” Ni minns kanske att Montolivo tippade rätt resultat mot Juventus i höstas? Hoppas Monto har lika rätt den här gången!

Club Calcio gänget kommer att vara på plats och vi lyckades få en kort kommentar inför derbyt från programledaren Jesper Hussfelt.

–          Vi är på plats och vi åker ner lördag morgon för att kunna insupa staden och prata med människor inför mötet. Det gäller att ha det senaste inför en så stor match.

 

Vi minns tillbaka lite, njut av videon alla Milanstas!

Kom ihåg att vi är Milan och att vi för alltid är Milanos stolthet!

Forza Milan per sempre!                                                                                                                     

                            

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen