Inters Kovacic: “Den viktigaste matchen i Italien stundar”

Inters 18-åriga nyförvärv Mateo Kovacic förbereder sig i skrivande stund för sitt första Milano-derby. I en stor intervju med La Gazzetta dello Sport berättar kroaten bland annat om känslorna inför matchen och hur det är representera en storklubb som Inter.

Kovacic anlände till Inter under januarifönstret för en summa på runt 10 miljoner euro och har redan tagit en ordinarie plats på mittfältet.

“Jag behövde inte få derbyt förklarat för mig eftersom att det räcker med att kolla på TV för att inse att det är den viktigaste matchen i Italien”, säger Kovacic.

“Dejan Stankovic fyllde i resten eftersom att han har spelat så många derbyn och jag kommer ihåg hans mål mot Milan”

“Om man älskar fotboll så lever man för den här typen av matcher, precis som jag gör. Man tänker inte på spänningen eftersom att man bara vill ut på planen och spela.”

Milan ses av många som favoriter till att vinna morgondagens derby efter att man imponerat i veckan och slagit giganterna Barcelona i Champions League.

“Hela laget såg matchen tillsammans på ett hotell i Rumänien. Jag erkänner att jag var ganska säker på att Barcelona skulle vinna, men Milan stod för en fantastisk prestation. Jag tror att de kommer vara mindre defensiva när det möter oss och det vore ett misstag att tro att deras ända farliga spelare är Mario Balotelli och Stephan El Shaarawy”, forsätter han.

Kovacic skämtade sedan om Milans smeknamn “Il Diavolo” – djävulen.

“Alla som tror på Jesus kan inte vara rädda för djävulen. Jag ger alltid allt för mitt lag, men jag är medveten om att jag är ung och min stund är ännu inte kommen. Jag är precis som Inter, vi har båda mycket mer att ge.”‘

“Andrea Stramacconi brukar vanligtvis inte säga till mig vad jag ska göra och inte göra. Han uppmanar mig att spela min typ av fotboll och det gillar jag verkligen.”

“Att spela för Inter är sann glädje och jag är tacksam gentemot klubben för att de tog mig hit. Jag kan inte tänka på något annat än att stanna här så länge som möjligt. Jag tar lektioner i italienska eftersom att jag vill kunna kommunicera bättre med mina lagkamrater”, avslutar han.

Källa: football-italia.net

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen