Iniesta: “Jag tror att vi kan slå ut Milan”

Efter Barcelonas tunga 3-1 förlust mot Real Madrid i Spanska cupen igår kväll kommenterade Andrés Iniesta på en presskonferens lagets form, Vilanovas frånvaro och chanserna att gå vidare i Champions League.

“Vi har inte gjort sakerna rätt för att kunna vinna, det är något som är säkert. Vare sig det är för att spelarna är trötta eller om det är spelsystemet, så kommer matchen mot Milan att vara som en final och vi måste vara beredda från start som om våra liv stod på spel. Jag tror att vi kan slå ut dem.”

“Det är inte det att vi kan inte spela utan det är andra omständigheter utanför vår kontroll som påverkar spelet, som t.ex. våra motståndare. Det är en fråga om stunder och känslor. I dessa två matcher mot Real Madrid och Milan som har varit väldigt viktiga har motståndaren vunnit. Vi har saknat det där lilla extra.”

“När är ett lag inte fungerar är det helheten som måste ifrågasättas, från försvar till anfall. Det finns motståndare som spelar annorlunda och man måste anpassa sig. När vi är i bra form skapar vi fler målchanser. Det har vi inte gjort mot Milan och Real Madrid. Vi måste tillbaka till fotbollens grunder för det är det som har lett oss till att bli det laget vi är idag.”

Andrés Iniesta uttalade sig även om betydelsen att cancersjuke tränaren, Tito Vilanova inte är med laget.

“Jag skulle ljuga om jag sade att det inte har påverkat oss. Det är logiskt att det inte är lätt att vår huvudtränare inte är här. Det här är svåra situationer och för laget är huvudtränaren väldigt viktig. Jag vet att Vilanova har gjort sitt bästa för att hålla kontakten med laget mycket p.g.a. teknologin.”

“Hans hälsa är viktigast och vi litar på den tränarstaben vi har här. Vi hoppas att när Tito kommer tillbaka har vi fortfarande vår komfortabla ledning i ligan och att vi är kvar i Champions League.”

Källa: Football-Italia

n_f_c_barcelona_andres_iniesta-5307203

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen