Införrapport: Milan – Barcelona

Äntligen är matchen här som vi alla har väntat på sedan lottningen avslutades i december. Kommer ett Milan utan några stora världsstjärnor kunna hota ett stjärnspäckat Barcelona? Ikväll är San Siro utsålt och det kommer bli en kväll som vi alla sent kommer att glömma.

Lagen förväntas starta på följande sätt:

AC Milan (4-3-3): Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Constant – Ambrosini, Montolivo, Muntari – Boateng, Pazzini, El Shaarawy

FC Barcelona (4-3-3): Valdes – Alves, Pique, Puyol, Alba – Fabregas, Xavi, Busquets – Pedro, Messi, Iniesta

Dessvärre har Milan några tunga avbräck i sin trupp. Spelare som Nocerino, Flamini och Robinho är skadade och det tyngsta bortfallet är givetvis Mario Balotelli som tyvärr är Cup-tied.

Abate får chansen till höger och personligen gissar jag det är för att Allegri vill ha hans snabbhet på planen. Mexes och Zapata har blandat och gett väldigt mycket under säsongens gång, men de får ändå ses som det bästa mittbacksparet Milan har för nuvarande.

Lagkaptenen Ambrosini ser ut att få starta tillsammans med Muntari och Montolivo på mittfältet. Muntari och Ambrosini kommer få springa mycket under matchens gång för att försöka täcka ytor, medans Montolivo är den som måste våga hålla i bollen när Milan får tag i den.

Om det är någon som ska hota Barcelonas backlinje känns det som att det är El Shaarawy. I Balotellis frånvaro hoppas jag att El Shaarawy kan prestera som tidigare och att han är helt skadefri från sina knäproblem som har påverkat hans framträdanden.

I övrigt finns det inte mycket att säga om Barcelona. Det är världsklasspelare på samtliga positioner i laget och det gäller för Milan att hålla koll på främst tre herrar i form av Messi, Iniesta och Xavi. President Berlusconi har i veckan gått ut och sagt att han hade föredragit en punktmarkering av Lionel Messi.

I Milan är det enbart Montolivo som riskerar avstängning inför returen. I Barcelona är det Song, Mascherano och  Pedro. Även Flamini, Bonera och Adriano riskerar avstängning fast inga av dessa spelare är uttagna till matchen ikväll.

Fakta:
– Idag, den 20e februari är det 27 år sedan Silvio Berlusconi blev president för Milan!

-Milan har spelat tre Champions League-matcher den 20e februari (Berlusconis årsdag som president för Milan)  och man har aldrig förlorat. Det har blivit oavgjort samtliga matcher.

– Lionel Messi har gjort 56 mål i 74 Champions League-matcher, men enbart tre mål mot italienskt motstånd. Samtliga tre mål kom mot Milan förra året på straffar.

– Milan har spelat åtta hemmamatcher mot Barcelona inräknat i alla turneringen. Det har blivit tre vinster, två oavgjorda och tre förluster. 11-9 i målskillnad till Milans favör

Se upp med:

Lionel Messi och El Shaarawy har kvällens huvudroller. Det är de två som kan göra det lilla extra för sitt lag och avgöra matchen. Jag hoppas verkligen det blir El Shaarawy som drar det längsta strået ikväll!

Tips: 4-3 till Milan
Ambrosini gör fyra nickmål och Messi gör tre straffmål.

AC Milan – FC Barcelona
20:45
Viasat Fotboll

Njut av kvällens match och FORZA MILAN!

1

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen