Inför Inter-Milan – Intervju med Rasmus Hammarström

Rasmus Hammarström, som är chefredaktör och Serie A bloggare på Silly Season Sverige besvarar på frågor kring Derby della Madonnina. 
Stort tack till dig Rasmus, för att du tog dig tiden och svarade på frågorna.
 
1. Vad tror du om morgondagens match? Vad krävs för att Milan ska kunna vinna?
Svar: Effektivitet. Förra mötet i höstas var det främst ett ineffektivt anfallsspel som låg bakom förlusten, men med en vass Balotelli ska det inte behöva bli samma visa igen. Sen är det samtidigt viktigt att mittbacksparet fungerar som det ska. Såg bra ut mot Barcelona, men tidigare den här säsongen har varken Zapata eller Mexes imponerat på mig.
 
2. Om du var Stramaccioni, vilken Milan spelare hade du punktmarkerat? 
Svar: Riccardo Montolivo. Milans spelmotor är nyckeln till framgång och precis som Juventus är beroende av sin Pirlo, är Milan i behov av sin Montolivo. Fungerar imnte Montolivo på söndag, kan det bli en tuff resa. Men sen skulle det inte skada att hålla ett öga på en viss Balotelli med.

3. Om du var tränare för Milan, hur skulle din laguppställning se ut på Söndag?
Svar: (4-3-3): Abbiati – De Sciglio, Mexes, Yepes, Constant – Ambrosini, Montolivo, Boateng – Niang, Balotelli, El Shaarawy4. Om du fick välja en Inter spelare att gå över till Milan. Vem hade du valt? Varför?
Svar: Oj, ja. Om jag måste välja någon rakt av, får det bli Mateo Kovačić. Nyförvärvet har knappt landat i Milano, men ses redan nu som en kommande superstjärna. Har kvalité redan nu och varför skulle inte han passa in i Milans nya satsning?
 
5. Hur skulle ditt ”Milano dream team” se ut? Du får bara välja spelare som spelar för lagen i dagsläget.
Svar: Otroligt svårt att svara på, men ok. Vi gör ett försök: (4-3-3): Handanovic – Zanetti, Rannochia, Mexes, Constant – Kovačić, Montolivo, Boateng – Milito, Balotelli, El Shaarawy6. Hur tror du Mario Balotelli kommer att prestera mot sina gamla lagkamrater och fans inför ett fullsatt San Siro?  

Svar: Jag tror inte direkt att han kommer att vara nervös. Jag förväntar mig en taggad och revanschsugen Mario Balotelli som kliver in på San Siro, med endast en sak i skallen. Att bjuda på en stor show. Jag tror vi får se en hel del Balotelli imorgon, söndag.
 
7. Enligt Riccardo Montolivo så kommer Milan att vinna med 1-0 och Stephan El Shaarawy är den som kommer göra målet. 
Om du själv får tippa matchen. Hur slutar matchen? Resultat och målskyttar. 
Svar:  Jag säger 0-2 till Rossoneri. Mario Balotelli öppnar målskyttet från straffpunkten, innan Riccardo Montolivo stänger matchen med ett distansskott.
 
Om du vill läsa Rasmus Serie A blogg så gör du det här.
 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen