En fotbollssupporters udda livsstil

Snart är det äntligen dags. På onsdag kväll sitter vi alla klistrade framför TV-rutan framför den här matchen som vi har väntat så länge på. Matchen som inte bara är en vanlig match. Det finns matcher och det finns matcher. Det här är en speciell match. Äntligen är det dags för åttondelsfinalen mot FC Barcelona!

Det är verkligen en annorlunda känsla att vara fotbollssupporter. Innan en livsviktig match kan man sitta flera veckor innan och studera motståndarlaget. Vem är skadad? Vem är deras bästa målskytt? Vad är deras styrkor respektive svagheter? Vad har de för spelsystem?

Man får koncentrationssvårigheter i skolan för man är så nervös. Alla i ens omgivning blir arga på en för man enbart pratar om fotboll eller tänker på fotboll. Man uppdaterar twitter ständigt och jämnt för att få reda på statistik från gamla matcher eller för att läsa en spelarintervju inför matchen.

Det är precis så mitt liv ser ut just nu. Jag tror att det är många som delar exakt den här ganska udda livsstilen med mig för tillfället. Det är en känsla som enbart idrottsintresserade personer förstår sig på och det är just känslor som gör idrott så underbart!

Åter till den speciella matchen på onsdag. Det är en match där Milan slår ur underläge och det finns verkligen inget bättre än dessa matcher. Vem förväntar sig att Milan ska gå vidare? Vem förväntar sig att Milans backlinje ska kunna stoppa spelare som Messi, Xavi och Iniesta? Vem förväntar sig att Milan ska kunna hota Barcelona utan en Balotelli som dessvärre är Cup-tied? Svaret är enkelt: Nästan ingen! Nästan ingen levande varelse på hela det här jordklotet tror verkligen på att det här är möjligt. Dock är det just den biten som är den bästa.

Jag vet elva spelare som tror på det. Jag vet en stad som tror på det. Jag vet att publiken på San Siro tror på det. Jag tror på det. Det är min plikt att tro på mitt lag! Tillsammans är vi redo att chocka världen!

Även om jag är Milanist kan man inte förneka att Barcelona är världens bästa lag för tillfället. Den tekniken som vissa spelare i det laget besitter är bara rent ut sagt obeskrivligt bra. Dock glömmer många att det finns elva hungriga lejon som kommer stå på andra planhalvan som är redo att chocka världen.

Man ska aldrig räkna ut Milan. Även om laget inte besitter samma kvalité som förra året, så sitter Champions Leagues DNA i dessa vackra rödsvarta tröjor och hela världen vet vad Milan kan åstadkomma i den här turneringen. Om man ska använda ett gammalt ordspråk: “Motivation slår klass.” Det är vi supportrar som ska hjälpa laget att få den motivationen.

Därför ber jag nu alla Milan-supportrar, unga som gamla att sätta er ner i TV-soffan på onsdag och tro på det! Det är vad vi kan göra. Vi kan bara be för att lejonen kommer käka upp katalanerna på planen. Om vi vinner, då är det bara att jubla hejdlöst och konstatera att vi gjorde det här tillsammans. Om vi förlorar, då hände det som alla förväntade sig skulle hända och det är bara att gå vidare. Hur matchen än kommer att sluta, står vi alltid där – bakom laget.

AC Milan, vi kommer alltid tillbaka oavsett vad!

Per Normann

agohczrbf20x5k6ahnr9y2x1zdjef036lodhxwtdf1mu

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen