Införrapport: Sampdoria – Milan

Efter den tunga förlusten mot Juventus i cupen är det ännu en gång dags att samla ihop sig för en oerhört tuff bortamatch mot Sampdoria. Milan förlorade hemma mot Sampdoria i början av säsongen med 0-1 och det kommer vara ett revanschsuget Milan som kommer till Stadio Luigi Ferraris på söndagskvällen. Dock är det ett starkt Sampdoria som Milan kommer ställas mot. Sampdoria vände underläge till seger borta mot Juventus förra helgen!

Lagen förväntas starta på följande sätt:

Sampdoria (3-5-2): Romero – Gastadello, Palombo, Costa – De Silvestri, Obiang, Kristicic, Poli, Estigarribia – Icardi, Eder

AC Milan (4-3-3): Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio – Montolivo, Ambrosini, Boateng – Niang, Bojan, El Shaarawy

Den fd. Milanspelaren Maxi Lopez kommer att missa matchen pga. skada tillsammans med Maresca och Pozzi.

För Milans del kommer Pazzini missa matchen pga. avstängning. Backarna Yepes, Bonera, Antonini, Mesbah är alla borta pga. skador. De Jong är långtidsskadad. Constant, Boateng och Ambrosini är alla frågetecken ifall de kommer kunna starta med tanke på att det var match i veckan.

Personligen älskade jag att se Boateng på mittfältet i matchen mot Juventus. Det är där han ska spela för det är där han presterar som bäst. Bojan som har varit superinhopparen ser ut att äntligen få chansen från start med tanke på Pazzinis frånvaro i den här matchen. Det kommer bli otroligt spännande att se vad den lille spanjoren kommer att kunna åstadkomma under 90 minuter. Niang är ett stort löfte och det som jag har sett av honom är imponerande.

Zapata ser ut att ersätta Acerbi från cupmatchen mot Juventus. Det ser verkligen ut att bli en extremt intressant startelva i kvällens match. Senaste mot Juventus tyckte jag att Milan stod upp bra och det fanns helt klart många ljusglimtar och hoppas verkligen de tar med sig det till kvällens match.

Se upp med: Jag har många gånger valt El Shaarawy här, men idag kan jag inte undgå Niang. Jag hoppas verkligen att han får kröna den här kvällen med sitt första Serie A-mål. Han börjar få mer och mer förtroende av Allegri och det har han verkligen gjort sig förtjänt av.

I Sampdoria gäller det att se upp med Icardi. Den 19-årige argentinaren vände ensam underläget mot Juventus.

Fakta:

– Om Milan gör mål i kvällens match är det i den 18e raka bortamatchen i Serie A som man gjort det. Senast man gjorde det var mellan februari och december 2005.

– Milan har spelat 109 Serie A-matcher mot Sampdoria. Det har blivit 56 vinster, 26 oavgjorda och 27 förluster. Målskillnaden är 188-106.

– Milan har spelat 54 bortamatcher mot Sampdoria i Serie A. Det har blivit 20 vinster, 17 oavgjorda och 17 förluster. 86-65 i målskillnad till Milans favör.

Tips: Sampdoria – Milan 1-2

Sampdoria – Milan
Söndagen 13e januari kl. 20.45
Tv4 Sport Extra. Sändningen börjar kl. 20.00

timthumb.php

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen