Införrapport: Atalanta – Milan

På söndagseftermiddagen åker Milan till Bergamo för att möta Atalanta. Senast man möttes vann Atalanta efter det enda målet i matchen av Cigarini på San Siro. Nu vill Milan ha revansch!

Lagen förväntas starta på följande sätt:

Atalanta (4-3-1-2): Consigli – Ferri, Stendardo, Canini, Brivio – Carmona, Cigarini, Biondini – Bonaventura –  Parra, Denis

Ac Milan (4-3-3): Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Constant – Flamini, Montolivo, Boateng – Niang, Pazzini, El Shaarawy

Det är ett formsvagt Atalanta som Milan ställs emot. De har ingen vinst på de fem senaste matcherna utan tre förluster och två oavgjorda!

Milan ser ut att få trumma på med sin vanliga startelva utan några förstärkningar. Galliani har i veckan gått ut och sagt att det är omöjligt att värva Kaká och att de kör vidare på den spelartruppen de har tillgång till. På torsdagskvällen får vi se om det enbart var ett rävspel från den lurige Galliani för att sänka priserna på Balotelli och Kaká eller om ledningen ännu en gång sviker oss supportrar.

Pazzini är nu uppe i totalt tio mål i ligan och det är ett imponerande facit, även om hälften av målen har kommit mot Bologna. Han får fortsatt förtroende med talangerna Niang och El Shaarawy vid sin sida. El Shaarawy har sett sliten ut dem senaste matcherna medans Niang fortsätter att göra ständiga framsteg.

Nyförvärvet Cristian Zaccardo ser ut att få en plats på bänken i dagens match, men han kommer mycket väl kunna slå sig in i startelvan snart. Mittbackarna har varit den svagaste lagdelen i årets Milan.

Personligen tycker jag det är oerhört skönt att se Boateng på sin rätta position på mittfältet nu. Det är där som han gör absolut mest nytta. Jag hoppas även på att se en pigg Flamini idag.

Fakta:
– Milan har spelat 52 bortamatcher mot Atalanta i Serie A. Det har slutat med 21 vinster, 20 oavgjorda och 11 förluster.
– Milan har spelat totalt 105 Serie A-matcher mot Atalanta. Det har slutat med 49 vinster, 37 oavgjorda och 19 förluster. Målskillnaden är 175-100 i Milans favör.
-Pazzini kan idag göra sitt 100e mål i Italien. Han har än så länge gjort 90 mål i Serie A och 9 mål i Serie B.
-Abate kan spela sin 150e Serie A-match idag!

Tips: 1-3! Målskyttar: El Shaarawy, Niang, Montolivo och Denis

Atalanta vs AC Milan
C More Sports 15.00
Stadio Atleti Azzuri D`Italia

Forza Milan!

887477-14885533-640-360

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen