Milan Sverige intervjuar Amadou Jawo: ”Det var min pappa som fick mig att börja hålla på Milan”

Den 27-åriga anfallaren Amadou Jawo som för nuvarande spelar i de regerande svenska mästarna IF Elfsborg har ställt upp på en intervju med mig (David Vukovic) och svarar på bland annat frågor som året i Elfsborg, relationen till Milan och lite till.

1. Tänkte börja med att säga grattis till SM-Guldet. Det var ett tag sedan nu, men hur känns det? Svar: Tack det känns fantastiskt fortfarande. Jag gick till Elfsborg just för att vinna SM guld.

2. Berätta lite om dig själv och Milan. Hur är din relation till klubben och hur ofta brukar du titta på deras matcher? Svar: Jag har haft Milan som mitt lag sen jag va 7. Jag och min pappa kollade på alla matcher. Nuförtiden blir jag för arg när dom släpper in mål eller spelar dåligt, har ju en son på 2,5 månader så det är Milan förbud hemma just nu. Men jag håller koll på alla resultat.

3. Hur kom det säg att du började hålla på just Milan? Svar: Det var min pappa som fick in mig på Milan. Och spelare som Weah, Savicevic, Maldini, Boban, Massaro, Gullit, Baresi. Kan skriva hela dagen.

4. Berätta lite om din uppväxt och hur du började med fotboll. Svar: Jag kom till Sverige som 5 och spelade lite boll på lokala dagiset. Skaffade några kompisar där och dom fick mig att börja spela i Ik Frej. Sen dess har jag lirat fotboll nästan varje dag och kommer lira tills jag inte kan gå.

5. Milans start på säsongen var långt ifrån bra. Men de har nu på slutet ryckt upp sig rejält, vem eller vilka spelare tycker du har imponerat mest? Svar: Jag har inte sett många hela matcher i år av anledningen ovan. Men klart El Shaarawy. Hoppas vi kan fortsätta rycka upp oss. Jag hoppas mycket på Boateng. Att han hittar tillbaka som innan skadan.

6. En mardröms lottning i Champions League, Barcelona! Vad tror du om Milans chanser där? Svar: Det är tufft. Sist tyckte jag vi stog upp bra. Blir nog tuffare i år. Men man kan alltid hoppas. Kryss borta och allt avgörs på San Siro.

7. Om Galliani skulle ringa dig och fråga om en flytt till Milan just nu, vad skulle du svara? Svar: Jag skulle undra om det var min kompis Ali som ringde och drev. Annars hade jag satt mig på första bästa flyg.

8. Om du får välja endast en spelare i Elfsborg, vem tycker du förtjänar mest att få spela i ett storlag som Milan? Motivera gärna ditt svar. Svar: Ingen av dom är värda mitt Milan. Haha nä hade nog i detta läge valt Anders Svensson. Han har störst erfarenhet och skulle nog bidra mest.

9. Och tillslut så undrar jag ifall du har något tipps till de små kidsen som drömmer om att få bli fotbollsproffs? Svar: Det är att aldrig ge upp. Jag kom till allsvenskan vid 23. Dom flesta kommer dit yngre. Det krävs inte bara talang. Du måste ha en del tur att rätt personer ser dig.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen