”Det hör inte hemma någonstans”

Det är orden som Kevin-Prince Boateng inledde med när han intervjuades om rasist-påhoppen han fick uppleva i vänskapsmatchen emot Pro Partita.

-Rasism hör inte hemma någonstans. Varken på fotbollsplanen, gatorna eller skolan. Det skall inte finnas.

Han skrev ett nytt kapitel i världshistoria när han lämnade planen efter apljuden som han och hans lagkamrater Niang och Muntari fick uppleva.

Världen över blev det uppmärksammat och hjälte blev den utsatte. Stöd, kärlek och respekt visades världen över och det var inte direkt det spelaren tänkt sig.

-Jag förväntade mig att folk skulle fråga varför jag bara inte bet ihop och stannade matchen ut som andra spelare gjort innan. Men jag fick motsatt reaktion vilket jag är oändligt tacksam över.

Kevin-Prince Boateng och company lämnade planen och återvände inte. De har nu markerats som hjältar världen över och de är de välvärda. Lagkapten Massimo Ambrosini, tränare Allegri samt President Berlusconi står alla vid Boatengs sida, han gjorde rätt val menar dem.

Jag var nog inte den enda som blev inspirerad när jag såg detta. Man kanske inte tänker på hur sjukt mycket ansvar och hur sjukt mycket styrka som krävs för att gå av den där planen efter såna påhopp. Jag fäller en tår med tanke på vilka sorgliga människor det finns idag som fortfarande anser att utseende eller bakgrund är likamed mindre värdighet. Men jag fäller även en glädjetår för att det finns starka människor som Boateng i detta fallet, som står upp för sig själv och lämnar planen. Mer rätt i denna situation finns inte helt enkelt. Rasism hör inte hemma någonstans det håller majoriteten av världen med om.

Jag skulle vilja avsluta med en mening han sade i intervjun:
-Jag blev och är fortfarande chockad över att vi lever i 2013 och fortfarande behöver vi stå ut med sånt här. Kämpa emot sånt här. Det förvånar mig bara.

Mer rätt kan man inte ha.. Sånt här ska verkligen inte få upplevas någonstans.. Det ska inte finnas i världen..

Tack så mycket Kevin-Prince Boateng för att du stod upp för någonting som är fel och skrev en historia som sent blir glömd!

Han kom, Han såg, Han lämnade. Kevin KING Boateng!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen