MSD: Birro & Medici gästar

MSD-640x2691

Hej och välkommna till MilanSverige Discute! 

I vanliga fall brukar vi på egen hand ta oss an frågorna, men den här gången har vi tre gäster som tillsammans med Filip & Denniz från redaktionen ska svara på frågorna. Det är Lorenzo Medici & Marcus Birro från TV4 (stort tack för att ni tog er tid att svarade på frågorna) & Ola Ignazio Lindholm medlem i Club Milan Svezia.

Fråga 1: Milans start på säsongen va riktigt riktigt dålig med massa enkla förluster. Laget har dock ändrat på det & har just nu fyra raka vinster. Hur tror du det går för Milan tillslut? Lyckas de knipa en Europa-plats?

Filip: I början hade inte det “nya” laget spelat ihop sig riktigt. Man lät många viktiga spelare lämna. Jag tror att ledningen i Milan var medvetna om risken med att släppa de spelarna. Men det var måste. Nu tycker jag man har spelat ihop sig väldigt bra och det är väldigt kul att våra två unga spelare har presterat som de har gjort. vårsäsongen kommer bli väldigt viktigt, men jag tror Milan kommer placera sig på topp 5. 

Denniz: Ja det tror jag med tanke på formen. Milan vinner med hyffsat stora siffror och lyckades även slå Juventus på hemma plan. Formen verkar ha dragit sig tillbaka där den skall vara. Och El Shaarawy fortsätter leverera.

Medici: Jag tror de hamnar någonstans mellan plats 4-7. En Europa plats tror jag är fullt möjligt men en plats till Champions League tror jag kan bli svårt.

Birro: Jag tycker först och främst att Milan gjort det rätt bra med tanke på vilka spelare som lämnade i våras, och vilken som såldes i somras. En enda av de där namnen hade varit ett tungt tapp för vilken klubb som helst. Milan har ju en (vacker) självbild som varandes bäst i världen och det är svårt att vara när halva laget, alla superstjärnor, försvinner. Jag tror Milan är bland de fem bästa när säsongen är över. 

Ola: Man ska alltid ha klart för sig att när en stor del av lagets stomme försvinner på samma gång så tar det tid att bygga upp laget och hitta balans igen. Milan visade sig inte vara något undantag och även om jag i början var besviken så var jag inte förvånad. Nu när Milan äntligen verkar ha hittat ett vinnande spår igen med nya, bättre roller för El Shaarawy, Montolivo m.fl kombinerat med någon kompletteringsvärvning i januari så tror jag definitivt att Milan kan spela i Europa nästa säsong. Vi kommer nog inte vinna ligan då laget ligger för långt efter men en Europa League-plats borde vi kunna klara.

_______

Fråga 2: Det är snart januari & många klubbar kommer nog att förstärka sina lag. Milan är ett utav de lagen som det kommer snackas mest om. Tror du det blir någon/några nya spelare som går direkt in i startelvan efter januari?

Filip: Det är svårt att säga exakt hur januarifönstret kommer se ut. Enligt mig är en mittback det viktigaste. Vi måste ha en mittback som kan styra ordentligt i försvaret och som kan ge en trygghet till de andra spelarna i laget. 

Denniz: Direkt in i startelvan är inte särskilt troligt. Men visst finns det undantag. En ersättare till De Jong skulle nog dra sig rakt in i startelvan men annars tror jag inte det, så vida det inte vore för en mittback med tungt namn.

Medici: Det borde det bli med tanke på att det finns hål att fylla men jag är inte så säker på det.Jag har svårt att förstå att Milan inte vill göra sig av med Robinho för att få in pengar till nyförvärv. Men kanske är det bara spel för galleriet. En mittback, en mittfältare och en offensiv spelare vore bra om Milan kunde få in under januari samtidigt som man bantar truppen på onödiga truppspelare som te x Mesbah, Didac Vila, Flamini, Traore.

Birro: Silvio har ju deklarerat att klubben inte har för avsikt att köpa andra spelare än väldigt unga, lovande. Det är väl en del av den nya planen. Men då ska man med sig att den planen är framtvingad på grund av ansträngd ekonomi. Och att lagets president varit ute och slarvat på en hel del andra arenor…

 Ola: Jag tror på att någon/några spelare måste lämna för att en startspelare ska kunna hämtas in. Galliani har hela tiden sagt att truppen måste bantas vilket jag kan hålla med honom om. Milan har flera överflödiga spelare som skulle kunna nyttjas i en försäljning snarare än att nöta bänk och hämta ut sin lön. Men säljer Milan t.ex Robinho, Flamini och Traore (varför värvade vi honom?)så kan det mycket möjligt komma någon förstärkning. Helst skulle jag vilja se en bra mittback och en kreativ mittfältare till i Milans trupp. 

________

Fråga 3: Stephan El Shaarawy lika viktigt för Milan som Messi för Barca. Hur ser hans framtid ut, kommer han stanna i Milan eller flyttar han?

Filip: Fortsätter Shaarawy som han gör nu så finns det inget som kan stoppa hans framfart i fotbollsvärlden. Jag tror att han kommer stanna i Milan och jag tror att ifall han gör det och fortsätter som han gör så kommer han bli en av världens bästa!

 

Denniz: Tror och hoppas är två olika saker tyvärr. Tro vill jag säga att han stannar i Milan för alltid, men tyvärr så är dagens situation i fotboll – Money Talks. Dock om El Shaarawy inte är en som spelar för pengar så kommer han stanna i ‘Milan för alltid. Vilket han själv sagt ett par gånger.

Medici: Alltså han kan nästan inte leverera mer än vad han gör nu. Frågan är hur länge han kan hålla den här nivån? Det som kommer bli intressant i framtiden är att se hur han utvecklas med bättre spelare runt omkring sig. Han kommer garanterat att stanna i ett par år, sedan beror det ju naturligtvis på hur Milans utveckling ser ut. Om laget inte är i topp av Serie A och inte spelar i CL kommer det självklart bli svårt att behålla honom. Men jag tror att han kommer stanna i många år. Milan vet att de har en nya guldkalv i sin ägo.

Birro: Han har tagit gigantiska steg i år, sedan Zlatan lämnade. Det är med stor glädje jag ser honom spela fotboll. Jag tror han stannar. Och hoppas det av hela mitt hjärta. Serie A och Milan behöver honom.

Ola: Att “Il Faraone” har överaskat många är en underbedrift. Jag vågade inte ens drömma att han skulle övertyga så mycket som han har gjort och det är bara att lyfta på hatten åt 20-åringen. Vad han behöver nu är tid och tålamod. Även om han verkligen har blomstrat så kan vi inte lägga hela pressen på hans små axlar, han är trotts allt bara 20 år. Om vi är tålmodiga och verkligen ger han möjlighet att utvecklas och frodas så har vi en världsspelare om 2-3 år. Jag tror heller inte att han flyttar just nu, det vore idiotiskt. Men om Berlusconi inte håller sitt löfte om att vara tillbaka i toppen om 2-3 år så tror jag inte att vi kan hindra honom, tyvärr.

________

 

Fråga 4: Nigel De Jong som har varit en sjukt viktig spelare för Milan hittills drabbades av en tung skada mot Torino vilket håller honom borta från spel resten av säsonngen. Frågan är om Milan behöver köpa in en ersättare eller om han redan finns i klubben?

Filip: Nigel De Jong har gjort ett mycket bra jobb i Milantröjan. Han och Montolivo har jobbat till väldigt bra tillsammans på mittfältet och det är synd att han drog på sig sin skada. Jag ser ingen i laget som skulle kunna göra samma jobb som De Jong har gjort, så jag tycker att man ska försöka hitta en ersättare till honom. Det finns två alternativ enligt mig. Första alternativet är att man köper en spelare som man skulle kunna använda sig av i en lång framtid. Alternativ två är att man lånar in en spelare fram till sommaren med köpoption.

Denniz: En hundraprocentig ersättare skulle nog vara en perfekt värvning. En med tungt namn och är stabil på sin position. Annars tror jag att Muntari skulle klara det tills De Jong är tillbaka. Men värvar man en spelare som är bättre än Muntari så att säga, då är det ett klart bättre beslut.

Medici: Sulley Muntari kan ta den rollen och även Ambrosnini. Men visst vore det spännande med t ex Kevin Strootman?

Birro: Ingen spelare som rakt av går in och spelar likadant, men Ambrosini kan spela överallt, kanske helst som något släpande inre mittfältare, mellan back och mittfält. Milan löser det.

Ola: De Jong har tillsammans med Montolivo varit våra klart viktigaste pjäser på mittfältet och att han skadade sig var en stor förlust. Enligt mig finns det ingen i dagens Milan som skulle kunna ersätta honom och göra det jobbet han gör. Därför anser jag att en ersättare borde köpas in om Milan inte vill ta risken att spela en matchovan Muntari där istället. Inget ont mot honom men han är inte i närheten av De Jong. En till bra mittfältare bör köpas in och gärna borde han vara ung också så att vi har något att bygga vidare på i framtiden när Nigel är tillbaka.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen