Krönika: Tankar kring Januarifönstret

Det nya året närmar sig med sjumilakliv och det gör också transfer-fönstret som öppnar nu i Januari. Rykten om övergångar kommer att hagla likt de arga kommentarer om pepparkakor och hästar som inte finns. Vad kommer att hända? Vilka spelare drar?
Vilka spelare kommer?

Om ni frågar mig, så tror jag att det kommer komma spelare till Milan, men vilka som kommer går bara att spekulera i.
De spelare jag tror säljs: Traoré, Mesbah, Flamini, Didac Vila, Robinho.
Dessa 5 spelare känns mer som en belastning än nytta. Traoré kan hoppa 3 meter upp i luften, men inte mycket mer än det, han får ingen speltid och var en konstig värvning från första början.
Mesbah behöver vi inte ens tala om, bort med han nu!
Flamini skulle aldrig ha lämnat Arsenal där han gjorde så bra ifrån sig, hans nuvarande klass håller inte, dessutom börjar han bli till åren och det känns inte som man kan få ut något mer av honom.
Didac Vila hade jag önskat fått vara kvar och spela, förstår inte varför man vill att han ska lämna Milan, men men.

Robinho nu då, en magiker av klass. Det finns 1 anledning till varför jag inte vill att han ska lämna, ENDAST 1. Den anledningen stavas FIFA 13…
Men vad har hänt med vår trixbrasse? Ingenting verkar fungera för honom, visst kan han göra nån tunnel helt random under någon match, men vad gör han utöver det?
Att han har en skyhög lön och hemlängtan gör att jag tror Binho lämnar nu i Januari.

 

 

De Jong, akilleshälen. Det som absolut inte fick hända, hände.
Många kritiserade honom i början av säsongen. Jag kan med gott samvete säga att jag inte tillhörde den skaran, jag såg glöden och kämpar-andan i honom från första början, en riktig krigare och bollvinnare, den nya Holländska generalen!
Kvar har vi nu Muntari och Strasser som kan handskas med den positionen, dock tror jag Nocerino skulle kunna göra det minst lika bra, men han är för målkåt enligt mig, men det får han gärna vara sålänge nån annan kan ta Nigel’s plats.
En Strootman skulle varit guld värd i Januari, vi kan inte förlita oss på Muntari och Strasser, det behövs en stark mittfältare som kan hålla tätt bakåt och hjälpa våra stackars försvarare som inte längre har någon Silva att spela bredvid.

Pato ryktas nu vara påväg bort också.
OM han skulle lämna Milan, så ska han inte säljas, det är dumdristigt utav dess like.
Ska han lämna, skall han lånas ut. Alla vet vad Pato kan göra och har gjort, snabbheten, explosiviteten och tekniken. Tyvärr har hans karriär nästintill förstörts av dessa skador som ingen verkar förstå varför de uppkommer eller hur man får bukt med.

Personligen så tänker jag avfärda alla rykten om övergångar när en spelare som är över 26-27 år står på radarn. Det strider mot allt som G&B har sagt och vad de har gjort nu i somras. Det är unga talanger och primaveraspelare som kommer att få visa vad de är gjorda av. Skulle G&B få igenom sin förfrågan om dispans för att låta Hachim Mastour spela fastän han inte fyllt 16 ännu, så kommer vi ha ännu en lovande storstjärna i våra händer.

Nu till det lite mer intressanta.
Vilka spelare kommer att ansluta ?
Ett mysterium ingen vet ännu, men jag tror mig veta åtminstonde 1 och jag hoppas innerligt att jag inte har fel i denna fråga.
Det har under hösten pratats en del om en ung brasse vid namn Felipe Anderson, född 15 April 1993. Offensiv mittfältare i Santos och är en tvättäkta playmaker med ett riktigt bra skott. Dessutom är han precis en spelare som skulle passa in i Milan och som vi behöver för att kunna producera ännu fler mål. Han kan spela överallt på mittfältet och är självklart teknisk och kan göra sin gubbe om det behövs.
Robinho vill till Santos, Felipe Anderson har själv sagt att han vill till Milan.
Byte rakt av eller Byte + pengar? Mig kvittar det, GÖR DET BARA!!
Jag hypar denna spelare och jag kommer fortsätta göra det, han är inte i samma klass som Neymar och Lucas, men jag tror han har lika hög potential. Han påminner om Kaká otroligt mycket och jag tror Braida, Galliani & Berlusconi vet om det. Kaká var deras guldgosse och de var så stolta över honom, de skulle göra vad som helst för att få tag i en ny sådan.

Men spelar denna krönika någon roll överhuvudtaget? Jorden går ändå under om 2 dagar så vi behöver inte oroa oss över att få en ny Mesbah eller att Pato lämnar.

Om nu jorden inte skulle gå under så önskar jag er alla en riktig God Jul och ett Gott Nytt År!

Forza Milan per sempre! <3

 

o_santos_f_c_felipe_anderson-3652030

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen