EXTRA: Jesper Hussfelt gästar MilanSverige!

Bild: Fotbollskanalen, Hussfelts Italienblogg.

Jesper Hussfelt gästar MilanSverige, där det snackas om,EL Shaarawy,Silvio m.m 

Först vill jag tacka Hussfelt att han tog sin tid och ställer upp.

Hussfelt: Lugna puckar. 

Då kör vi igång med frågorna.

 

Fråga 1: Milan började säsongs inledningen väldigt svagt, men nu har man vaknat till i Serie A känns det som, vad beror det på tror du ?


Hussfelt:  Milan släppte både sitt hjärta och sina fötter. Genom att släppa Gattuso, Seedorf och co så släpper man även sina kulturbärare och de mest erfarna herrarna. Att även släppa två av världens bästa spelare plus kreatören Cassano skulle ingen klubb, förutom möjligen Manchester United eller Barcelona klara av. Det var naturligt med en reaktion.  

 

Fråga 2:  Det snackades mycket om att Allegri borde ha fått sparken i början av säsongen när det gick som allra dåligast för Milan, många tycker att han fortfarande bör sparkas som tränare för Milan, Vad tycker du ?


Hussfelt: Jag har alltid tyckt om Allegri, men jag undrar varför han har favoriter som Prince och Emanuelson. Prince är en bra djupledslöpande mittfältare som då och då gör vackra mål. Däremellan är han ingen stor kreatör. Emanuelson är också en bra djupledsspelare, men han är sällan ett offensiv hot. Jag tror att hans ovana vid storklubbsmiljö är en belastning för honom. För mig är De Jong den första man skriver ner på pappret tillsammans med Abbiati och numera El Shaarawy. Montolivo är på g. Är mycket överraskad över De Sciglio och Contstant i sina roller på sistone.

 

Fråga 3:  Nu kommer jag till den fråga jag gillar bäst,Stephan El Shaarawy ! 
14 mål för Milan,12 i ligan och 2 i Champions League, han växer rejält efter varje match han spelar och blivit en jätte viktigt spelare för Milan, hur ser hans framtid ut för Milan och tycker du han har fyllt efter Zlatans skor ?

Hussfelt: El Shaarawy är egentligen Cassanos ersättare. Jag bedömer att han redan nu är på väg att bli ännu mer fundamental för sitt lag än Cassano någonsin blev. Han är mer ödmjuk, han är öppen för att utvecklas och hans avslut håller Shevchenko-klass. Det finns inga gränser för den här killen. Bakom Messi och Ronaldo ligger vägen öppen för Il Faraone.

 

Fråga 4: Milan är vidare i Champions League gruppspel, många trodde från början att Milan vinner gruppen lätt men så var det inte, det blev en andra plats för Milan, tror du man är nöjd i Milan lägret ?

Hussfelt:  Jag befarade att Malaga och Zenit skulle gå vidare och att Anderlecht skulle kunna ställa till med bekymmer för Milan. Jag är övertygad om att hela Milan-ledningen pustar ut och känner att allt laget gör i Europa från februari och framåt är bonus. Milan siktar dessutom alltid på att vinna. Så ser klubbens psykologi ut sedan 1986.

 

Fråga 5:  Berlusconi besökte Milanello för att träffa Allegri och spelarna innan matchen mot Napoli,2-2 slutade matchen i Neapel efter en stark comeback från Milan, sedan besökte han de igen innan mötet mot Juventus,1-0 vinst för Milan, och så blev det tredje raka besöket på Milanello innan matchen mot Catania som slutade 1-3 till Milan, Silvios besök verkar ha hjälpt Milan mentalt,vad tror du ?

Hussfelt:  Att som ägare komma ner till spelarna och förklara vad deras insats betyder för supportrarna i ett större sammanhang kan vara mycket viktigt. Silvio är en man som växte upp med tomma händer och har blivit en av världens mäktigaste och en av Italiens rikaste män, innan den senaste tidens motgångar. Han är en stor ledare med glimten i ögat och med en stor portion karisma och humor. Jag är övertygad om att hans engagemang smittar av sig på ett positivt sätt utan att ta auktoritet från Allegri.

 

Fråga 6:  Milan har 2 raka segrar i Serie A, nästa vecka åker man till Turin för att spela mot Torino och kamma hem tredje raka, vad tror du om Milans chanser i den matchen,fortsätter de i samma spår som de gjort eller faller man tillbaks som i början av säsongen ?

Hussfelt:  Allt är upp till Silvio! Nej, skämt åsido (gammalt uttryck som funkar bra här). Om Allegri hittar en bas av spelare och inte roterar lika hårt så kommer det här att bli bra. Självklart kan det gå bra även i Turin. Jag har tippat Milan fyra och håller fast vid det. Kanske någon enstaka placering sämre. Vinner klubben CL så blir det spel där även nästa år, ju.  

 

Det var alla frågor, hoppas ni läsare gillade svaren vi fick av Hussfelt, får även tacka Jesper att han kunde ställa upp och diskutera Milan med oss.

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen