Catania sågar domaren

 

Domaren hamnade i fokus i gårdagens match mellan Milan och Catania, där han bland annat missade Milans offside mål.

‘Elefanterna’ tog ledningen efter drygt tio minuter och tillät inte Milan skapa särskilt mycket, fram tills Pablo Barrientos blev utvisad. Milan tog över alltmer och gjorde sedan 1-1 av El Shaarawy, som dock klart var offside.

– De här två incidenterna ändrade hela matchen, sade Catanias tränare Rolando Maran enligt Football Italia. – Innan utvisningen tillät vi inte Milan något och bröt alla deras anfall. Vi spelade som vi planerat att göra i veckor.

– Tyvärr är vi i Catania vana vid sånt här, och det är inte en bra vana att ha. Vi är bittra över resultatet eftersom vi ville komma tillbaka efter derbyförlusten förra veckan. Men jag fick i alla fall se oss spela som ett lag igen.

Det är inte första matchen där domaren varit i fokus, även när Juventus kom på besök fick Turinlaget med sig ett offsidemål samt att Catania fick ett bortdömt – felaktigt.

– När vi spelar mot ett storlag känns det nästan som om offsidemål finns i reglerna, sade direktören Gasparin.

– Vi förlorade mot Inter på San Siro och Stramaccioni erkände att vi skulle ha straff. Mot Juventus och Milan vet vi alla vad som hände.

– Den mentala svagheten hos domare mot stora klubbar är tydlig. Assisterande domarens misstag är ännu värre eftersom El Shaarawys och Juves mål var tydliga att se. Flaggan verkar vara tyngre när storlagen spelar. 

Det ska dock tilläggas att Milan borde ha haft två straffar som man inte fick och att Barrientos utvisning var solklar.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen