Matchrapport Milan-Chievo 5-1, är Milan äntligen tillbaka på allvar?

Oj, vilken match Milan bjöd hemmapubliken på. Chievo stod visserligen för motståndet som Milan har haft ganska lätt för genom åren, men. Ingen ska ta denna kväll från fansen, laget,Allegri och inte minst Adriano Galliani som visade sina känslor rejält efter 5-1 målet.

Milan: 4-2-3-1 Abbiati- Abate-Zapata-Mexes-Constant: Ambrosini-Montolivo: Emanuelson-Krkic-El Shaarawy: Pazzini

Chievo: 5-3-2 Sorrentino-Frey-Andreolli-Dainelli-Papp-Drame: Luciano-Guana-Hetemaj: Thereau-Pellissier

Matchen I helhet:

På förhand skulle Milan fixa denna match utan något större problem, men i och med Milans kneppiga form denna säsong kunde Chievo åtminstone kamma hem en poäng. Max Allegri som bara fick med sig ett oavgjort resultat i Sicilien tidigare i veckan, satt ganska löst inför denna match, tre poäng var nämligen ett måste för laget om han skulle sitta säkert inför nästa omgång. Matchen började bra och redan efter 16 minuters spel kunde Emanuelson skjuta in 1-0 målet strax utanför straffområdet. Men så som många gånger tidigare denna säsong så har fasta situationer varit svåra för Milan. Milan kunde hålla i sin ledning i knappt två minuter innan Chievos skyttekung Pellissier höll sig fram vid en hörna och nickade in 1-1. Man kan tycka att både El Shaarawy men främst Abbiati både agera bättre vid det målet. Chievo hade inget att komma med i första halvlek då man först och främst var instigna på att försvara. Milan tog ledningen på nytt efter ett fint distansskott utanför straffområdet av Montolivo i den 37 minuten och mittfällts generalen ”Monto” kunde glatt fira sitt andra mål i Milans tröja. Innan halvtidspaus hann även Bojan Krkic med att göra mål och denna kväll var distansskyttarnas. Med en bredsida och en touch kunde Krkic fira sitt första mål i Milan tröjan. Rossoneri gör för första gången mer än två mål på San Siro denna säsong, och det mycket tack vare Montolivo och Bojan som var halvlekens giganter.

Andra halvleken går Chievo in med bättre självförtreonde och jobbar stenhårt i sin press, man har mer anfallsspelare på planen och stundals spelar man bättre än Milan. Milan spelar  mer avvaktande och är nöjd med match bilden och försöker göra 4-1 målet som skulle betyda tre poäng. Jag personligen tycker att Kevin Constant gör sin bästa match i Milan tröjan och äger sin kant totalt. Jobbar hårt i defensiven och följer alltid med i offensiven och har en fin inläggsfot, mer speltid förtjänar den nyblivne vänsterbacken. Chievo slutar att pressa så högt då krafterna tog slut och Milan spelar drömfotbollen vi är vana att se från förra säsongen. Matchen dör totalt när Milans och Italiens nya stjärna Stephan El Shaarawy gör sitt åttonde mål för säsongen som betydde 4-1. Giampaolo Pazzini gör äntligen mål i den 90 minuten efter fint spel av El Shaarawy och måltorkan var över.

Egna tankar:

• Allegri borde satsa vidare på formationen 4-2-3-1, då jag tycker att truppen och materialet han har fungerar utmärkt för den formationen.
  • Ignazio Abate har äntligen hittat rätt med sina inlägg och börjar slå assist, måste fortsätta att träna på inläggen men det ser bättre ut.
  • Kevin Constant och Bojan Krkic växte otroligt mycket i mina ögon efter denna match, Krkic fungerade utmärkt i treqartista rollen och slet och kämpade. Constant visade att han har en fin inläggsfot,och jobbar otroligt hårt i defensiven samt offensiven.
  • Sky Italia utsåg Riccardo Montolivo till matchens lirare efter matchen, och dem gjorde det även efter Palermo matchen. Grande Monto!

Nu ser vi fram emot Malaga på tisdag och vår fortsatta resa i framtiden!