Införrapport: Milan – Fiorentina

På söndagseftermiddagen tar Milan emot Fiorentina som för närvarande ligger på en fjärde plats. Det kommer kräva en otroligt bra insats av Milan att vinna den här matchen, men Fiorentina saknar sin stora stjärna Stevan Jovetic. Ett stort minus för Florenslaget. Senast nytt på skadefronten i Milan är att Abate missar två veckors spel för den lårskadan han pådrog i senaste matchen mot Malaga i Champions League.

Det här är de förväntade startlevorna:

AC Milan (4-2-3-1): Abbiati – De Sciglio, Mexes, Bonera, Constant – Ambrosini, Montolivo – Emanuelson, Boateng, El Shaarawy – Pato

Fiorentina (3-5-2): Viviano – Roncaglia, Rodriguez, Tomovic – Cuardrado, Aquilani, Pizzaro, Borja Valero, Pasqual – Ljajic, Toni

Allegri verkar fortsätta med samma mittbackspar efter den senaste matchen mot Malaga och Constant får fortsatt förtroende på vänsterbacksplatsen. Det verkar som Ambrosini petar De Jong på innermittfältet vilket för mig är anmärkningsvärt. De Jong håller en högre klass än Ambrosini. Montolivo ska få möta sitt gamla lag och det kommer säkert bli speciellt för honom.

De senaste matcherna har Bojan visat sig vara oerhört duktig som trequartista-rollen. Dock verkar Boateng fått förnyat förtroende efter att få ha startat på bänken ett tag nu. Det ska bli intressant att se om han kan prestera bättre än vad han gjorde i början av säsongen. Idag vill jag se en galen Boateng som springer på allt och visar vilken bra spelare han faktiskt är.

Pato ser ut att få starta. Han gjorde sitt första mål för Milan den här säsongen i den senaste matchen. Intressant fakta är att Alexandre Pato har gjort 5 mål mot Fiorentina på de 6 senaste matcherna mot Fiorentina. Då är det inte mer än rätt att han ska få starta idag.

I Fiorentina ser vi ett gammalt bekant ansikte i form av Alberto Aquilani. Aquilani hade en svår tid i Milan när han ofta fick dras med skador, men som kunde prestera på en hög nivå när han väl var frisk. Helt klart en spelare att se upp med. När stjärnan Jovetic är borta är det mycket möjligt att hans kollega Luca Toni kommer ta mer ansvar. Den gamla italienaren med den sköna målgesten har haft svårt att hitta rätt i de senaste klubbarna han har spelat i men nu verkar han ha funnit glädjen i Florens igen! Senast i söndags gjorde Toni sitt 50e mål för Fiorentina i sin 75e match för klubben i Serie A.

Se upp med: I Milan tror jag vi alla kommer få se en grym inställning av Pato och Boateng i dagens match. Två spelare som är oerhört revanschsugna efter att inte ha fått allt att stämma den senaste tiden. Måtte det släppa för Boateng inom en snar tid!

Om Boateng och Pato är revanschsugna tror jag minst sagt också att Aquilani är det. Han kommer vilja visa Milan att de borde ha haft kvar honom i laget och att Milan gjorde fel som skeppade iväg honom.

Intressant fakta:

-Milan har spelat 144 matcher mot Fiorentina i Serie A: 67 vinster, 39 oavgjorda och 38 förluster. Målskillnaden är 228-167!

-Om Mexes spelar idag är det totalt hans 300e klubbmatch i Italien inom alla turneringar.

-Alessandro Nesta kommer idag att se matchen på plats på San Siro.

-Milan har inte spelat oavgjort i någon av sina senaste 9 hemmamatcher i ligan, 6 vinster och 3 förluster.

Milan vs Fiorentina kl 15, San Siro

CMore Sport, 14.55

Domare: Romeo

Forza Milan!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen