Införrapport: Catania – Milan

 

På fredagskvällen möter AC Milan ett revanschsuget Catania nere på Sicilien. Det är ett stärkt Milan som efter segern mot Juventus är redo för nya utmaningar. Dock har Catania ett imponerande hemmafacit iår och det kommer vara ett revanschsuget lag som Milan ställs mot. Förra helgen förlorade Catania mot Palermo med 3-1.

De förväntade startelvorna ser ut att bli:

Catania (4-3-3): Andujar – Alvarez, Legrottaglie, Rolin, Marchese – Salifu, Lodi, Almiron – Barrientos, Bergessio, Castro

AC Milan (4-3-3): Amelia – De Sciglio, Mexes, Acerbi, Constant – De Jong, Montolivo, Nocerino – Robinho, Bojan, El Shaarawy

Det är ett decimerat lag som Catania kommer att ställa upp med. Både mittbacken Spolli och Gomez saknas och är tunga avbräck. I Milan är Yepes avstängd. Inför matchen ligger Catania på 8e plats i ligan och Milan ligger strax bakom på 9e!

Om man ska analysera kring Milans senaste matcher är det ett hungrigare lag som Allegri har ställt upp med på planen. Är det Berlusconis besök på Milanello som har gett önskad effekt på truppen? Senast mot Juventus lös det i ögonen på spelarna och man gjorde en otroligt bra match. Det är exakt samma inställning man vill se ikväll.

Inför matchen var det osäkert om Mexes skulle komma till spel efter en smäll på sitt knä i senaste matchen mot Juventus. Han ser ut att bli startklar och får sällskap av Acerbi bredvid sig i Yepes frånvaro. Personligen tycker jag det är synd att Acerbi inte har fått fler chanser iår. Det ska bli otroligt roligt att se honom från start ikväll!

De Jong och kapten Montolivo var otroligt bra mot Juventus och går från klarhet till klarhet. Jag måste även passa på att hylla ytterbackarna. De Sciglio har uppträtt otroligt bra i Abates frånvaro och Constant imponerar mer och mer.

Det är även väldigt roligt att Robinho är tillbaka och att han fick bli matchhjälte efter sitt straffmål mot Juventus är nog väldigt betydelsefullt för den lille brassen. Trots sina missar förra säsongen är han väldigt nyttig med sin ständiga rörelse och teknik.

Jag hoppas att hela laget fortsätter att visa upp fina intentioner och då är jag helt övertygad om att man kan såra Catania.

Tips: 1-2 till Milan. Jag hoppas och tror att El Shaarawy är tillbaks i målprotokollet ikväll och att det lossnar för Bojan framför målet. Det har varit många matcher för honom där det lilla extra i avslutningslägena har saknats.

                                           Catania – Milan kl 20:45
TV4 Sport Extra
Stadio Angelo Massimino

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen