Allegris presskonferens

20121102-222723.jpg

“Matchen mot Chievo kommer att bli ännu viktigare än matchen mot Genoa eftersom en vinst skulle vara ett stort kliv i ligan och skulle föra oss närmare en fjärde plats. Det blir en mycket mycket tufft Match. Vi ställs mot ett lag som går hårt och ger väldigt lite bakåt, de är aggressiva och bra på kontringar. Boateng är tillgänglig för morgondagen. Robinho kommer att vara tillbaka på onsdag. Muntari fick avbryta träningen i torsdags, men det är inget allvarligt.

“Jag ändrar inte formation för skojs skull, vi har inte mycket tid att arbeta, men spelarna plockar till sig och lär upp allt snabbt. Jag ångrar inga val, jag skulle göra allt jag gjorde mot Palermo igen. Vi hade två chanser i första halvlek och i andra fanns det bara ett lag på planen. Jag kan inte bara uppfinna spelare för positioner. Jag har två stora aktörer, Emanuelson och El Shaarawy, det är uppenbart att vi måste ändra vårt system för att de ska kunna få ut det bästa, för skador av Boateng, Robinho och Pato tvingar mig till att göra vissa val jag egentligen inte vill. Det är tydligt att spelarna aldrig har avslutat en match på samma sätt som de börjat, saker och ting är nytt för dem men de lär sig snabbt.”

“Klubben har alltid varit bakom mig. Jag ger alltid förklaringar till de val jag gör. Laget gjorde det bra under andra halvleken i Barbera stadion. Jag måste acceptera kritiken eftersom vi inte vann. Jag ändrar och testar och försöker hitta det perfekta spelet. Det vet både jag och det vet även klubben och vi står tillsammans i detta. Vi är alla tillsammans för att försöka få ut det bästa, det är därför matchen mot Chievo är så viktigt. Vi behöver bra resultat för att gå in i nästa veckas Champions League-match självsäkra och på rätt sätt”.

“Att spelarna kommer tillbaka från skador kommer att vara avgörande. Ju fler spelare som jag har tillgängliga desto bättre är det. Pazzini gjorde det bra, med de egenskaper han har är jag säker på att han kommer att växa och börja göra mål igen snart.”

“De Jong är en mycket bra spelare och kan spela vem han än spelar bredvid. El Shaarawy gör det mycket bra på hans yttre position. När Robinho är tillbaka blir det lättare att spela med två i mitten med Pazzini framför. Jag kan inte be Pazzini att göra vad Robinho gör. Just nu är det flera spelare att välja mellan, det är viktigare att hitta rätt system just nu. Vad jag behöver göra är att få ut det bästa ur spelarna för de variabler de har samt välja spelarna i den bästa formen. Vi kan komma tillbaka till att spela med två mittfältare framför försvaret morgon, men det kommer att bero på hur vi ordnar offensiven. El Shaarawy är bra, han gör mål och kommer att göra ännu fler om han blir skadefri och får spela. Bojan har alltid spelat bra som en central anfallare eftersom han vet vad jobbet där går ut på. Jag tror att han skulle ha det svårare att spela som ytter.”

“Jag ska bestämma anfallet imorgon om Pato inte startar blir det Pazzini. Det finns ingen nödsituation. Mot Chievo ska vi spela med 4-2-3-1 eftersom vi är utan Bonera och han är den enda som kan spela i mitten av en backs-linje. Abbiati kommer tillbaka, Montolivo kommer att starta och Boateng är tillgänglig.”

“Den här säsongen är olik de två föregående. Ett lag måste byggas från grunden som kan konkurrera om plats 1-3 de kommande åren och just nu bygger klubben för framtiden. Laget kommer att växa. Just nu har vi vissa svårigheter, det är klubben väl medveten om, nästa år kommer laget tillbaka för slåss högst upp.”

“Fotboll är svårare under det första halvleken, eftersom båda lagen börjar med samma tempo. Det är därför spelarna som kommer från bänken är oftast avgörande. Vi måste behålla fokus i 95 ‘, försöka att inte släppa in mål och det är viktigt att spelarna gör det med vilja och kontinuitet.”

“Jag är glad för El Shaarawy, han är en mycket balanserad pojke som fortfarande har mycket att lära. Han kommer att få arbeta hårt för att nå högre nivåer, men han är 20 och han har tid att göra det. Jag trodde inte att en 20-årig spelare skulle visa sådan kontinuitet, han är väldigt fit “.

“Jag har inte pratat med president Berlusconi efter Palermo, men jag ska tala med honom imorgon som jag alltid gör inför en match”.

Ursäkta eventuella stavfel (iPad)

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen