Allegris intervju del 2

För del 1 se här: http://www.milansverige.se/arkiv/12727

-Silvio Berlusconi skapade en viktig trupp som gjorde det möjligt för mig att vinna direkt, nu har han valt en annan väg vilken är den rätta, fast vi behöver göra bättre än vi gjort hittills. Vi behöver lite tid för att återvända till toppen, men denna truppen kan och måste klättra upp för tabellen. Vi måste som sagt ändra attityden på planen.

-Vi skulle kunna vara högre upp i tabellen idag. I fotboll kan det attityden på planen vara avgörande. Brister i uppmärksamhet och koncentration har gjort livet svårt för oss men det finns fortfarande tid kvar för uppklättring. Från idag fram till den tjugoandra December finns det många viktiga matcher. Inte minst Champions League matcherna. Vi måste fokusera på dom.

-Ingen spelare kan gå in på plan för att spela emot hans tränare. Man spelar för sig själv och för sina lagkamrater. Under halvtid emot Fiorentina sade jag i omklädningsrummet att målen vi släppt in var otroliga och omöjliga att släppa in. I andra halvlek stod vi upp igen och kom närmare ett kryss med tio man på plan.

-Vi behöver växa mentalt. Vi har försökt med taktiska lösningar och spelarna kommer spela i deras naturliga positioner. Vi har släppt in för många mål hittills oavsett formation eller taktik. Bortsett från tabellen är vi lag nummer ett när det kommer till bollinnehav, så vi måste försvara bättre och vara mer uppmärksamma.

-Jag hoppas att El Shaarawy fortsätter med denna formen både för oss och för landslaget. Han har fötterna på jorden, vet hur han skall agera och är en väl balanserad kille. Han måste hålla sig lugn i svåra stunder som framtiden kan bjuda på. Han har vuxit väldigt fort och ingen förväntade sig det. Vi har mycket kvalitet i vårt anfall och Robinho måste fortfarande hitta tillbaka till formen han hade i sin första säsong. Robinho är en väldigt bra spelare och han måste nå upp till sin sanna nivå.

-Vårt huvudmål för tillfället är att ta oss vidare till åttondelsfinal i Champions League. Emot Fiorentina begick vi många misstag. Laget vet att det är dags att bli av med dom misstagen och gå vidare.

-Det är just Acerbi och Mexés som kommer spela mittbackar denna matchen för att dom andra backarna inte tränat så mycket denna vecka.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen