Allegri: Guardiola? Det är inte mitt problem

Massimiliano Allegri höll på lördagen en presskonferens där han berättade om startuppställningen mot Juventus, snacket om Alexandre Pato och Pep Guardiola.

Inför söndagens match mot Juventus har Milan för andra gången på en vecka fått besök av sin president Silvio Berlusconi på träningsanläggningen. Besöken har varit för att motivera truppen.

“President Berlusconi är oerhört karismatisk och han använder rätt ordval för varje spelare. Ett positivt resultat gör så att en del av det negativa kan suddas ut.”

“Guardiola? Det är inte mitt problem. Jag måste fokusera på morgondagens match. Jag vill inte och kan inte bestämma vem som kommer vara Milans tränare nästa år. Det är inte upp till mig.”

Efter segern mot Anderlecht uttryckte Alexandre Pato ett missnöje för att få för lite speltid och han sade att han skulle prata med sin agent för att kunna få mer speltid.

“Pojken sade bara detta i stundens hetta. Han behöver ha tålamod för att förstå att det tar tid för att komma tillbaka till den spelaren han var. Han kan inte lösa allting på en gång. Det är för tidigt för att prata om Patos farväl från Milan. Vi måste koncentera oss på Serie A med tanke på att vi redan har kvalificerat oss vidare från gruppspelet i Champions League.”

“Mot Juventus är det möjligt att det kommer bli en del förändringar jämfört med tidigare matcher. Den här matchen kommer kännas som att den pågår i 100 minuter. Jag funderar på några förändringar på mittfältet och jag kommer utvärdera det här direkt imorgon. Jag hoppas det går bra. Imorgon måste vi göra en perfekt prestation i varje lagdel, även om perfektion inte existerar inom fotbollen.”

“Om vi kommer punktmarkera Andrea Pirlo? Nej, vi gjorde inte det förra säsongen och vi kommer inte heller göra det imorgon. Självklart kommer vi hålla ett öga på honom.”

Spänningen ökar ytterligare till morgondagens match med tanke på vad som hände den förra säsongen när lagen möttes. Sulley Muntaris mål blev felaktigt bortdömt.

“Det har varit tillräckligt med prat om den händelsen över hela världen. Det skulle vara  meningslöst att diskutera det igen. Jag kan berätta om den händelsen för mina barnbarn”

“Jag tror inte att Antonio Contes avstängning har förstört för Juventus med tanke på att de har 32 poäng och de gjorde en bra insats senast mot Chelsea. Det är antagligen jobbigare för honom att inte få vara på bänken än för laget.”

Mexes och Constant har återhämtat sig från småskador efter senaste matchen mot Anderlecht. Dock är Pato tillsammans med Antonini, Ambrosini, Abate, Bonera, Muntari, Mesbah och Vila indisponibla för matchen mot Juventus.

“Det är möjligt att Robinho kommer starta på topp. Det är en skam att vi inte ligger högre upp i tabellen inför den här matchen, men vi har tid att återhämta oss. En bra prestation imorgon skulle göra så att fansen återfick entusiasmen och att självförtroendet i laget höjdes.”

“Vad som har ändrats senast Milan och Juventus möttes? Ja, 13 spelare är borta, men det finns ingen mening att prata om dem just nu. Jag måste jobba med dem spelare som jag har tillgängliga.”

Källa: Football-Italia

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen