Rapport inför Lazio – Milan

Landslagsuppehållet är äntligen slut och nu drar ligorna igång igen. På lördagen får Milan en tuff omstart i Italiens huvudstad genom ett bortamöte mot Lazio som har kommit igång ordentligt på senaste tiden. Glädjande för Milan är att Alexandre Pato äntligen återfinns i matchtruppen efter en längre tids frånvaro från planen.

Lagen ser ut att starta på följande sätt:

Lazio (4-1-4-1): Marchetti – Konko, Biava, Dias, Lulic – Candreva, Gonzalez – Ledesma – Candreva, Gonzalez, Hernanes, Mauri – Klose

AC Milan (4-2-3-1): Amelia – Abate, Bonera, Mexes, De Sciglio – De Jong, Montolivo – Emanuelson, Boateng, El Shaarawy – Pazzini

Ambrosini saknas i truppen med tanke på hans röda kort i derbyt mot Inter som han fick trots att han satt på bänken efter protester. Robinho är även tillbaka i sjukstugan vilket är oerhört tråkigt med tanke på hans fina försäsong som han hade.

Allegri är nog glad över att Pato är tillbaka. Ett anfallspar med både Pato och El Shaarawy kan nog bli oerhört lyckosamt. Dock hoppas man att Allegri har lärt sig av sina tidigare misstag angående Pato. Nämligen att slänga in honom i matcher för fort. Därför hoppas jag att Pazzini får chansen från start imorgon på topp och att Pato slängs in i spel om spelet låser sig totalt för Milan.

Kniven är verkligen på strupen för Massimilliano Allegri inför den här matchen. Spelet och resultatet måste börja gå Milans vägar nu för annars är det tack och hej snart för Allegri.

Lazio kommer från två raka segrar i ligan mot Pescara och Siena. De skuggar toppduon Napoli och Juventus och är ett lag som alltid är svårslaget, speciellt på Olimpico. Det kommer krävas en hel del av Milans mannar om man ska komma iväg med tre poäng ifrån den här matchen, men som alltid tror jag på mitt lag.

Se upp med: Jag vet verkligen inte hur många gånger jag har skrivit hans namn under den här kategorin under säsongen men han är verkligen det stora utropstecknet i Milan den här säsongen. Jag pratar såklart om El Shaarawy. Han hade inte sin bästa match i derbyt mot Inter och därför tror jag han kommer komma tillbaka ännu starkare nu efter landslagsuppehållet.

I Lazio gäller det att se upp med Hernanes som är lite av en favoritspelare hos mig. Den här gången höjer jag dock ett lite större varningsfinger för Klose. Den här otroliga killern i straffområdet som bara senast nu i veckan gjorde två mål för sitt Tyskland mot Sverige kommer komma stärkt inför matchen mot Milan. Han är otroligt lurig inne i boxen och man måste verkligen se upp med honom. Upp till bevis Bonera och Mexes!

Lazio – Milan

TV4 Sport Extra

20:45

Olimpico

 

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen