I lördagskväll mötte Milan Lazio i huvudstaden. På förhand väntades det bli ett tufft möte och det blev det också!

Lagen startade på följande sätt:

Lazio: Marchetti, Konko, Biava, Dias, Lulic, Ledesma, Candreva, Gonzalez, Hernanes, Mauri, Klose

AC Milan: Amelia, Abate, Bonera, Yepes, Antonini , Montolivo, De Jong, Nocerino, Boateng, El Shaarawy, Pazzini

Noterbart var att Amelia startade istället för Abbiati som var kvar hemma i Milano skadad. Boateng fick fortsatt förtroende som trequartista även om det inte har funkat en enda match iår. Personligen tycker jag att Emanuelson hör hemma i startelvan mycket tack vare hans fart som ställer till problem för motståndarna.

Det var topplacerade Lazio som tog tag i taktpinnen direkt i matchen och det kändes mer eller mindre som att man bara väntade på målet. En av mina favoritspelare i Serie A, nämligen Hernanes fick bollen mitt på Milans planhalva och avancerade. Han lurade bort Bonera som försökte täcka hans skott. Oturligt tog bollen på Boneras ben och gick in i mål i en retfull båge över Amelia. 1-0 Lazio!

Mardrömmen för Milan skulle fortsätta. 5 minuter innan halvtid avancerar Candreva snett utanför straffområdet. Han får på en makalös drömträff i den bortre burgaveln och Amelia är chanslös även på det här målet. Två fina prestationer av Lazio hade resulterat i en 2-0 ledning i Lazios favör tills andra halvlek.

I halvtid gjorde Allegri en förändring. Boateng ut och Emanuelson in! Den offensiva ändringen gör dock ingen skillnad när ens defensiv är så usel som Milans är för tillfället. Några minuter in i den andra halvleken får Klose stå helt ensam i straffområdet och bara stöta in 3-0 målet. Miroslav Klose hade kunnat göra mål från sådana lägen även i sömnen. 3-0 Lazio!

Därefter var det äntligen dags för Pato att kliva in i handlingen. Nocerino fick gå ut och nu var det bara framåt som gällde. Matchbilden skulle faktiskt förändras. Milan får ett bra frisparksläge med en halvtimme kvar av matchen ute på kanten. Emanuelson slår in bollen lågt mellan försvaret och målvakten där en framstötande De Jong kan stöta in reduceringen! 3-1!

Med dryga 10 minuter kvar av matchen skulle årets utropstecken göra ännu ett mål. El Shaarawy gör det han är bäst på och utmanar på kanten för att sedan vika inåt i banan och avslutar i bortre hörnet. 3-2!

Milan skulle dock aldrig vara riktigt nära till att få till en kvittering. Man måste verkligen börja plocka poäng i ligan nu med tanke på att man börjar ligga riktigt långt neråt nu. Ett skrämmande scenario som kan uppstå vid vinst mot Malaga i Champions League är att man då har lika mycket poäng i CL som i ligan, dock med 5 matcher mindre spelade i CL.