Allegri på dagens presskonferens

Allegri höll en presskonferens idag på Milanello 19/10-12. Detta var vad Allegri hade att säga:

-Till att börja med är detta Patos första match sedan hans skada, han är redo för spel både fysiskt och mentalt, han är lugn. Han behöver bara spela. Han har tränat enskilt precis som förra säsongen. I Patos första år spelade han ifrån Januari till Juni och nätade 15 gånger. Så problemen startade förra säsongen. Jag och alla andra håller med om att Pato gjort ett riktigt bra jobb och vi alla är säkra på att Patos comeback inte blir en vanlig en.
Vi är inte rädda, man kan inte prestera ifall man går ut på plan, rädd. Det kommer vara en svår match imorgon för både Lazio och Milan. Dom 7 poängen visar verkligen inte vilket spel Milan spelat, vi har förtjänat mer än 7 poäng. Men det de visar är att vi måste göra mer för att få mer poäng.

Jag funderar inte på Malaga i Champions League än. Jag och grabbarna är 100% fokuserade på Lazio.

-Imorgon är det absolut viktigaste attityden. Den attityden vi hade emot Zenit, Inter och Parma kommer behövas imorgon för en vinst. Det vet både jag och grabbarna mycket väl om. Jag funderar på att starta med Pato – han är redo. Men för tillfället är Pazzini favorit till att starta. Jag behöver inte Klose, jag har spelare som kommer att göra massvis med mål från idag tills sista matchen den saken är säker. Petkovic är en mycket bra tränare, det har han bevisat sen han kom till Italien.

-Ingen förväntade sig denna plats på tabellen, varken vi i klubben eller fansen. Men med tanke på våra prestationer förtjänar vi verkligen bättre placering än där vi är idag. Vissa matcher har vi faktiskt förtjänat att vinna men tyvärr inte gjort det. Vi har släppt in 7 mål av döda bollar, och det måste vi självklart bli bättre på. Men fortfarande växer vi.. Och vi har inte gett upp ligan, CL eller cupen. Vi är lika hungriga på alla fronter. Media har redan sågat domarna tillräckligt, jag tycker att vi borde hjälpa domarna göra färre misstag.

-Boateng har inte varit den Boateng alla är van vid pga sin skadade hand. Därav får han massvis med kritik som han absolut inte är värd. Men självklart måste han bli bättre på vissa saker, det är så med alla spelare. Nocerino spelade bra mot Parma. Förra säsongen när han spelade som ytter gjorde han massvis med mål. Han är inte ”lost” som media säger, han är mycket viktig för oss och jag vet hur mycket han ger laget. Montolivo har växt något oerhört. Han spelade en perfekt match i derbyt och han kan ta ansvar på alla fronter i mittfältet.

-Ligan är lång. För tillfället är den emellan Juventus och Napoli men jag tror att Inter har all möjlighet att komma ikapp.

-Bara för att Ibrahimovic lämnat betyder det inte att Milan slutat göra mål. Boateng och alla andra har haft många chanser som de missat. Hade de satt de lägena hade inte media sagt något sådant. Vi trodde inte att vi skulle ha 7 poäng efter denna tid i ligan. Och vi förtjänar mer än 7…

-Jag lämnade Niang och Zapata hemma för att de precis återvänt ifrån landslaget. Om Niang gjorde någonting är det upp till Franska FA att göra någonting åt saken.
(Om du missat det så ryktas det att Niang klubbade med Yann M’Vila och ett par till efter sin landslagsmatch i Paris)

-Jag har aldrig lyckats slå Lazio med Milan. Det hoppas jag kunna förstöra imorgon. Det är väldigt stor skillnad på Lazio idag ifrån ifjol. Dom spelar snabbt och tätt med bara en spelare längst upp.

-Jag har inga problem med individuella spelare, att spela var tredje dag är tufft, spelarna har varit fantastiska. Till Jul kommer det inte att se ut såhär i tabellen för Milans del.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen