Matchrapport: Udinese- Milan 2-1

Milan var på söndags eftermiddagen på besök i Udine och Stadio Friuli. En match som på förhand skulle bli svår för Milan och en match som slutade med tre poäng för hemma laget.

MILAN: (4-3-3): Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Mesbah; Montolivo, Ambrosini, Nocerino; El Shaarawy, Pazzini, Emanuelson.

UDINESE (3-5-2): Brkic; Benatia, Coda, Danilo; Faraoni, Allan, Pinzi, Pereyra, Pasquale; Ranegie, Di Natale.

Milan började bra och spelade bättre än Udinese dom första 20 minuterna. Man kom till lägen inte minst Pazzinis fina läge som målvakten Brkic räddade, och Milan pressade rejält och Udinese fick jobba hårt. El Shaarawy såg riktigt pigg ut i inledningen tillsammans med Emanuelson och många trodde på att en Milan ledning låg i luften.

Men som många gånger förr låter man motståndare laget komma in i matchen och Milan började tappa det man hade dom första 20 minuterna. Mathias Ranégie som idag gjorde sin första start för Udinese i Serie A,  lyckades göra sitt första mål idag också, den långe svensken vann duellen mot Mexes och nickade in bollen i mål, Abbiatis ingripande såg lite osäkert ut. Men inget snack om saken Udinese tog ledningen utan att direkt imponera och tog med sig ledningen in i andra halvlek.

Andra halvleken var inget vidare för Milan förutom att El Shaarawy i den 54 minuten bombade in 1-1. Christian Zapata var idag tillbaka på Stadio Fruili som tidigare var hans hemma arena, men han lär inte sova gott idag kan jag lova. På 3 minuter lyckas nämligen Zapata få 1 gult, fixa straff och få rött kort. Antonio Di Natale stegade fram och tog straffen i den 68 minuten, det innebar 2-1 till Udinese. Milan försökte att kvittera ännu en gång men misslyckades totalt när Boateng som började på bänken idag fick sitt andra gula i den 83 minuten och Galliani och Braida såg ut att vilja gråta på läktaren. Domaren blåste sedan av matchen efter fyra minuters tilläggs tid och Milan har nu förlorat tre matcher i ligan och har tre poäng efter fyra spelade omgångar.

Egna tankar

• Jag förstår inte varför Allegri väljer att starta med två nonchalanta mittbackar där den ena (Zapata) var helt ute och cyklade i många lägen.
  • Är Pazzini Verkligen en prima punta som kan göra dom viktiga målen?
  • Om nu De Jong är skadefri som han borde vara varför bänkas han? Kapten Ambrosini ska agera som back upp och inte tvärtom.
  • Kan Milan verkligen hota om en Champions League plats?

Redan på onsdag 26/9 är det dags för match igen, hemma mot Allegris gamla Cagliari.

Slut resultat: 2-1, Ranégie 40,El Shaarawy 54,Di Natale 68 (straff)

Matchstatistik: Boll innehav: 43-57: Skott (på mål) 15(8)-13(4): Korrekta pass: 398(55 %)-513(64 %): Frisparkar: 12-11

Domare: Domenico Celi