Matchrapport: Milan – Atalanta 0-1

På lördagskvällen blev det återigen en tung förlust mot ett befarat bottenlag med 0-1. Om Allegri var pressad innan matchen vet jag inte vad han är efter det här bottennappet.

Lagen startade på följande vis:

Milan: Abbiati, Abate, Bonera, Acerbi, Antonini, De Jong, Ambrosini, Emanuelson, Boateng, Pazzini, El Shaarawy.

Atalanta: Consigli, Bellini, Lucchini, Manfredini, Brivio, Raimondi, Cigarini, Biondini, Bonaventura, Moralez, Denis.

Det var Milan som tog tag i taktpinnen med detsamma, men inga chanser skapades direkt. Det var precis som det har sett ut i säsongsupptakten. Dålig skärpa när man närmar sig offensivt straffområde och för få spelare som fyller på inne i boxen.

Efter första kvarten skulle Atalanta börja komma in i matchen. Matchens första farlighet skapades av Denis efter en felpass av Antonini. Denis fick avancera mot straffområdet och med lite tur fick han iväg ett skott som tog i stolpen.

Bara någon minut skulle Denis få fritt rum i straffområdet igen. Denna gången låg mittbackarna för långt ifrån Denis och han fick vända och skjuta, men utan lycka för Atalanta.

Därefter var det dags för Milan att skapa sin första heta målchans. Emanuelson som var den enda i Milan med riktig fart under sina fötter denna kväll avancerade från vänsterkanten och lade vidare den till El Shaarawy som fick på ett hårt skott som målvakten Consigli släppte retur på och fick göra en dubbelräddning efter att försvaren var nära att stöta in returen.

Bara några minuter senare skulle Ambrosini bryta ett uppspel och avancera. Han får på ett hårt skott rakt på målvakten som släpper retur och Pazzini är oerhört nära att peta in returen.

Andra halvlek skulle börja som den första slutade. Emanuelson satte fart på sina ben och från vänsterkanten lägga vidare till El Shaarawy som tog avslut rakt utanför straffområdet. Den här gången var skottet alldeles för rakt på målvakten.

Atalanta var farliga i sina omställningar och det kändes farligare när de kom in i boxen. Atalanta var mycket mer distinkta och hade en idé om vad de ville göra med bollen.

I den 63:e minuten skulle också målet komma för Atalanta. Efter fint kombinationsspel där Milanförsvaret ligger alldeles för långt får Cigarini prickskjuta in bollen i Abbiatis vänstra hörn. 0-1 till Atalanta!

Efter den här smällen lägger Milan i en växel och spelar allt mer desperat för att få till en kvittering. Efter en hörna kommer bollen ut till Emanuelson som slår in ett flackt inlägg där De Jong är några få centimeter för att kunna stöta in kvitteringen.

Boateng skulle också försöka skjuta från distans som han har gjort i alla tre matcher den här säsongen utan något som helst resultat. Milan spelar inte som ett lag just nu. De gångerna det skapas något är det ofta någon individuell prestation som gör att det skapas en målchans. Allegri har misslyckats totalt att få in en samarbetsvilja i laget.

Matchen slutar 0-1 och misslyckandet är ett faktum.

Personliga tankar kring säsongsinledningen är att det totalt saknas en röd tråd i spelet. Alldeles för mycket show och för lite hjärta. Jag kritiserar alla tre. Galliani, Berlusconi och Allegri är de tre som ligger bakom det här. Allegri har inte fått sina önskespelare, men han ska fortfarande kunna få ut det maximala ur den här truppen som han har till befogande och det får han inte genom konstiga laguttagningar och ännu mer oförståeliga byten.

Milan – Atalanta 0-1

Målskytt: Cigarini (63)

Publik: 34.763