La mia storia – Tefik Berisha

Tjena alla Milanistas!

Mitt namn är Tefik Berisha och jag är nitton år gammal. Jag är skribent på MilanSverige och har varit det i ungefär fyra månader. Jag läser journalistik och mitt stora mål är att bli sportjournalist och sitta i Club Calcio studion. Jag är född i Trollhättan men är uppväxt och bor i Göteborg. Förutom att kolla på Milan på fritiden lägger jag ner mycket tid på familjen, vännerna och plugget.

Jag minns att jag var sju eller åtta år gammal när jag för första gången såg Milan spela på tv (men då kallade jag dem för de rödsvarta) och jag fastnade direkt för dem. Jag ställde massvis med frågor till min far om Milan eftersom han är Milanista sedan 40 år tillbaka. Min far berättade en dag att när han var ung så berättade han för sin vän att han drömmer om att hans son skulle älska Milan som han gjorde och det gör jag idag. Han är en stor del i att jag gör det.

Jag blev kär i Milan första gången jag såg dem spela, jag älskade låten när Milan steg in på deras hemma arena San Siro, jag älskade hur dem spelade, jag älskade deras tröjor, jag älskade allt med Milan helt enkelt. Jag har sedan dess följt Milan och det är en del av mitt liv. Jag får heller inte glömma vår kapten, vår krigare, vår “champione”, vår hjälte vår egna Paolo Maldini, som var min första och största idol.
Tänk att ett fotbollslag kan påverka dig så mycket, att man gråter efter en usel förlust. Men också hur glad man blir när de vinner, hur enkelt glädjetårar bara rinner, jag kallar det för passion.

Mitt största Milan minne är Champions League finalen 2003 på Old Trafford mot Juventus. Jag var en liten grabb som satt med min storebror och skrek och hejade på Milan hemma från soffan. Jag bara bröt ut när “Sheva” slog in straffen och vi var Europa mästare, ord kunde inte beskriva min känsla och min glädje den dagen. Jag kommer aldrig att glömma hur spelarna krigade för att visa både Europa och Italien vilka som är nummer ett.

Jag hoppas ni har lärt känna mig en aning bättre nu!
Om ni vill diskutera Milan eller bara undrar något så finns jag på twitter: @TefikBerisha

ForzaMilan till sista andetaget!

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen