Inför Udinese – Milan

Imorgon är det dags för AC Milan att ge sig av till Udine för ett möte mot ett Udinese som hittills iår inte har imponerat. Den här matchen kommer kunna bli en vändningspunkt för båda lagen i årets ligaspel.

Lagen förväntas starta på följande sätt:

AC Milan (4-3-1-2) Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, De Sciglio – Montolivo, Ambrosini, Nocerino – Emanuelson – El Shaarawy, Pazzini

Udinese (3-5-1-1)

Brkic – Benatia, Danilo, Coda – Basta, Pereyra, Willians, Pinzi, Armero – Fabbrini – Di Natale

På förhand tror jag det här kommer kunna vara en bra värdemätare för Milan. Ett Udinese på bortaplan är aldrig en enkel match för något lag. Viktigt att Montolivo är tillbaka för kreativiteten på mittfältet som har saknats när han har varit borta.

Det ska även bli väldigt spännande att se Zapata mot sitt gamla lag och se honom bilda mittlås tillsammans med Mexes gör det ännu bättre som dessutom verkar ha kommit tillbaka i gammal god fysisk form!

Det är inte bara Milan som saknar spelare. Udinese saknar Domizzi och Lazzari. Precis som Milan har Udinese problem med formen. Anzhi Makhachkala stod för motståndet i Europa League och där blev det kryss. I de första tre omgångarna i Serie A har det blivit två förluster och ett kryss mot Siena.

Se upp för: Trots sin ålder är Di Natale fortfarande en spelare av högsta klass. Zapata och Mexes kommer få jobba mycket för att hålla koll på honom. I Milan höjer jag ett finger för Emanuelson. Han har tillfört mycket fart de matcherna han har medverkat i och det är en tidsfråga tills det verkligen släpper för honom.

Tips: Det här kan komma att bli en målrik match för båda lagen vill vinna. Mitt tips är 2-2. Det kommer bjudas på mer ytor den här gången och därför får Milan äntligen igång sitt anfallsspel.

Udinese – Milan, TV4 Sport Extra, Matchstart: 15.00

Domare: D. Celi

 

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen