Dags att gå vidare, Allegri

Masimiliano Allegri har haft mitt fulla förtroende sedan han kom till Milan. Det är dock dags att gå vidare innan det här slutar i total katastrof för båda parterna. Fansen lider och det kommer bli ännu värre om det inte blir en förändring.

Det har sett likadant ut i 4 raka matcher nu. Milan har spelat fantasilöst stora delar av matcherna och många av de målchanser man har skapat har känts mer som en slump än att spelarna verkligen har skapat dem själva. Det ser dessutom inte ut som det kommer bli någon förbättring. Det hade känts mycket bättre om man såg att laget förbättrade sig långsamt, men någon sådan känsla har iallafall inte jag upplevt.

Passningsspelet har också varit helt under kritik. I kvällens match mot Anderlecht kändes det mer eller mindre som hälften av passningarna gick till fel adress. Det här är dock inte bara Allegris fel. Det är spelarnas ansvar att passningarna sitter och främst Gallianis och Berlusconis fel att truppen inte håller den kvalitén som den ska hålla.

En massa löften som de inte håller. Det börjar bli jobbigt. Det är otroligt jobbigt att vara Milansupporter just nu. Man känner inte igen sitt Milan någonstans.  Det är därför jag nu ber Massimiliano Allegri att gå vidare. Trots att han inte fått de spelarna han önskat är det ändå hans ansvar att göra det bästa av situationen och få gruppen att ena sig och kämpa mot nya mål tillsammans.

Det är just det som han verkar ha misslyckats med. Truppen är inte eniga och han har misslyckats med att gjuta mod i spelarna efter de tunga spelarförlusterna. Spelarna verkar inte tro på det här och därför hade det blivit bäst av att höra en ny röst i omklädningsrummet som hade fått spelarna att tro på det här. Få spelarna att tro på att de klarar det här utan Van Bommel, Ibrahimovic och Thiago Silva.

Den här texten är absolut inte full av kritk enbart mot tränaren utan jag är minst lika frustrerad mot ledningen som inte verkar vilja att Milan ska börja klättra upp mot toppen igen. Allegri är en man som jag respekterar fullt ut och jag är oerhört tacksam för allt han har gjort och de titlar han har gett Milan. Med dessa ord tror jag det är den bästa tidpunkten att skiljas åt är nu, Allegri. Vi gör det som är bäst för fansen, klubben och för dig. Vi går vidare.

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen