Allegri: “Vi behövde ett generationsskifte”

Efter en hel del kritik från våra äldre så förklarar Allegri i en intervju med La Stampa. Som ni vet så har bl.a Gattuso gått ut och sagt att Allegri ville ha bort honom. Nu förklarar Allegri varför.

“Vi behövde ett generationsskifte, det kanske inte är enkelt, men det är så livet går vidare.

“Carlo Ancelotti hade turen att leda människor som Gennaro Gattuso, Pippo Inzaghi, Alessandro Nesta och Clarence Seedorf på toppen av deras karriär. Jag skulle också velat ha dem i min trupp, när de var sju år yngre.”

“Det krävs mod för att göra de smärtsamma beslut som Milan gjorde, men vi får inte glömma att fortsätta prata om dessa mästare och klaga på Milan är respektlöst mot de spelare som är kvar.”

“Jag jobbade i två år med spelare som vunnit alla slags troféer. Tyvärr kan man inte ha kvar alla. Vi måste ta nya tag, jag väljer ut en 11a efter deras prestationer. Jag väljer inte efter ålder eller liknande. Du vinner med de bästa spelarna – Jag har aldrig sett en tränare göra mål från sidlinjen.”

“Finns det något som Conte har som jag är avundsjuk på? Jag skulle säga nej. Conte gjorde ett bra jobb förra säsongen. Att de vunnit scudetton, främst utan förluster kan påverka dem, men även om de förlorar alla sina matcher, kommer det inte att spela någon roll om vi inte lyckas vinna våra. Man måste koncentrera sig på sitt eget hus. “

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen