Spelarbetyg: AC Milan – CD Olimpia

Den fjärde Augusti år 2012 slogs AC Milan emot C.D. Olimpia. En stekhet halvlek från rödsvarta ögon, men en väldigt tråkig halvlek från ”Olimpia” ögon.

Den Honduranska klubben C.D. Olimpia hade inte mycket att säga till om den första halvleken emot AC Milan. De fick äta upp hela tre mål den första halvleken.

Värt att notera: Robinho har övat på avsluten! ( Kan han hålla löftet för denna säsongen ) ?
Nocerino har fortfarande målsprutan kvar i sig! Trygg känsla!

Det var alltså dessa herrar som gjort mål på Olimpia den första halvleken. Robinho stod för ett och Nocerino för två.

Mål nummer 1 : En snabb omställning av Milan, Nocerino löper riktigt fort rakt frRoam i banan och leverar bollen till Robinho utanför straffområdet. Robinho bjuder på ett par fina dribblingar och prövar lyckan, tar alltså ett långskott. Avslutet är läckert och bollen går in. 1-0 Milan efter ett mycket vackert anfall!

Mål nummer 2 : Även här en snabb omställning. En väldigt läcker kontring. Stephan El Shaarawy löper ifrån mittfältet ändå ut till straffområdet där han släpper den till Cassano. Antonio tittar snabbt upp och hittar Robinho vid den bortre stolpen med ett snabbt inlägg. Nocerino löper in i boxen centralt och Robinho nickar ner inlägget till honom, Nocegol behöver bara bredsida in den i målet, 2-0 Milan efter ännu ett vackert anfall.

Mål nummer 3 : Milan bygger spelet och kommer fram i straffområdet. Abate mot målvakten i straffområdet. Målvakten försöker slänga sig efter bollen men missar den. Abate ser sin chans och lyfter in den mot Nocerino som står fri i centrala straff området. Nocegol bredsidar enkelt in den i målet igen. 3-0 Milan står det!

Olimpias mål : Olimpia kontrar snabbt och rör sig ut mot högerkanten. Ett inlägg slås in mot centrala boxen. En Olimpia spelare centralt nickar ner bollen till sin lagkamrat vid den vänstra stolpen, Escalante tar emot den och nätar. 3-1, minut 72!

Efter denna halvlek dog matchen bokstavligt talat för Milans del. Olimpia vaknade till lite mer men Milan slocknade helt.

Kanske är den avgörande faktorn att de tända Milan startarna lämnade planen för att ynglingarna skulle få chansen att visa sig.

Il Portiere :

Marco Amelia, 7. Hade inte jätte mycket att göra då matchen bara spelades åt ett håll. Trafik åt ett håll som sagt. Men skötte det bra och säkert när det gällde.

Difensiva :

Ignazio Abate: 7,5. Löpvillig matchen ut, slet som en motor fram och bak på banan. Assisterade vackert Nocerino. Gud så viktig han är för Milan. Byttes ut i andra halvlek för De Sciglio.

Bonera: 6,5.  Skötte det fint när det spelades på hans sida av planen. Dock så var han med och sov när Milan släppte in målet. För övrigt godkänd, inte mycket att lägga till.

Acerbi: 7. Nya Nesta på ingång? Såg riktigt stabil ut! Nestas ersättare kunde man se men självklart behöver han utveckling! Dock skötte han allting hundra procentigt! Han har själv sagt att han behöver lite bra fysik, vilket jag håller med om. Allt annat var riktigt bra med Acerbi denna match!

Antonini: 6,5. Var löpvillig matchen ut men fick inte så jättemycket utav det. Deltog dock i passningsspelet utanför straffområdet som ledde till målchanser. Missade ett superläge vilket var en storbesvikelse.. Fyllde även 30 år då matchen spelades. Grattis Luca Antonini!

Centrocampo :

Nocerino, 8. Var rätt så osynlig första kvarten men sedan kom vår Nocerino fram. Slet hem och slet anfall – VARJE GÅNG! Stannade inte upp en enda gång bokstavligt. Fick göra två mål vilket han var välvärd. Målen serverades framför fötterna på honom, det var bara att bredsida in dom i öppet mål. En klar 8:a förtjänar du NOCEGOL!

Montolivo, 8. Vår nya General helt utan tvekan! Styrde och ställde på mittfältet som om han ägde det. Jag såg inte en pass som gick fel. Allt bara stämde! När han gick av i den andra halvleken för Bryan Cristante fick han en mästares applåder. Han kommer vara en nyckelspelare denna säsong var så säker!

Constant, 7,5. Som denna man imponerade! Fantastiskt! Alltid rörlig, prövade alla möjligheter som han fick. Alla löpbanor, höger, vänster – you name it. Constant var överallt på planen för att se till att allt gick som det skulle. Spelade riktigt imponerande. Jag blev verkligen förvånad över vilket kap han var. Hoppas att denna form håller för alltid!

Attaccante:

Cassano, 7,5. Hade en riktigt bra match! Alla målen var han en del av. Passningarna satt oftast som dom skulle och spelet gick alltid via Cassano. Han var väldigt viktig denna match och förtjänade minst ett mål.

Robinho, 8. Vilken match Robinho bjöd på! Som jag sagt tidigare, när han är på spelhumör, det är då han är som bäst! Och denna match var Robinho på riktigt bra humör! Var alltid rörlig, löpvillig och kreativ. Bjöd in lagkamraterna i spelet, samtidigt som han själv fick göra ett välförtjänt, vackert mål och en riktigt snygg assist. Han och Montolivo var matchens viktigaste spelare men Robinho var snäppet bättre idag!

Stephan El Shaarawy, 6,5. ”Il Faraone” löpte mycket men det blev inte mycket mer för honom än så. Deltog aktivt i spelet, men avsluten var verkligen inte hans idag. Avslut efter avslut men bollen ville inte in idag tyvärr.

Byten :

Pazzagli, 6. Byttes in mot Amelia i andra halvlek. Fick mer emot sig än vad Amelia fick. Släppte in ett mål då Milans försvar sov. Inte mycket Pazzagli kunde göra åt saken.

De Sciglio: 6,5. Fick spela en halvlek. Mycket lovande spelare, men det märks att han behöver lite mer kött på benen för att vara en startelva spelare. Riktigt viktig för Milans framtid!

Urby Emanuelson 6,5. Hade samma energi som varje match hittils. Men tyvärr hade alla hans kamrater att leka med gått av för att låta ynglingarna bevisa vad de går för. Bjöd på speed och effektivitet. Men det var förgäves då matchen redan dött ut.