Pazzini officiellt presenterad som Milanspelare: “Jag är inte samma person som ifjol”

Det har varit klart i par dagar men nu är även den officiella presentation avklarad. Giampaolo Pazzini är ny Milanspelare! Den 28-årige anfallaren har nyligen avslutat en presskonferens på Milanello där han svarat på journalisternas frågor. 

Nedan följer hela presskonferensen med Milans senaste nyförvärv.

Om förhandlingarna: Det gick väldigt snabbt, jag visste om det ett par dagar innan det blev officiellt. Jag är mycket glad över att ha kommit till ett lag som Milan. Jag känner redan många killar sedan tidigare som hjälper mig att acklimatisera mig. Att återvända till landslaget är ett av mina mål, jag hoppas att göra mycket mål och hjälpa laget att vinna. Jag har en stor vilja att spela och göra bra ifrån mig.

Om inter: Jag gjorde ett uttalanden för jag visste att jag var ute ur laget. Jag är alltid ärlig och var det även vid det tillfället. Anledningen till att jag lämnade Inter? Det får ni fråga någon annan.

Om jämförelserna med Inzaghi: Han är en förebild för alla och även mig. Jag hoppas att jag kan göra lika bra ifrån mig som honom.

Om bytet med Cassano: Jag har en fin relation med Cassano, han är en viktig spelare. Jag vet inte varför han lämnade, men jag kan säga att jag är mycket glad över att vara i Milan. Det enda jag tänker på är att göra bra ifrån mig här.

Om anfallspartners: Jag är till Misters förfogande, jag vill göra bra ifrån mig i den här tröjan och hjälpa mina kamrater, Allegri kommer bestämma vart jag ska spela.

Om Montolivo: Vi har känt varandra sedan vi var barn, det är konstigt att vi hittat varandra i samma lag efter tio år. Vi får hoppas att vi har det fint tillsammans.

Om Milan i nuläget: Det har varit många förändringar i Milan, jag skulle inte lägga alltför stor vikt på vänskapsmatcherna. Söndagen kommer bli viktig, att vinna skulle förstärka vår självsäkerhet på oss själva.

Om sin favorituppställning: Uppställningen är inte viktig, det viktiga är vår attityd och inställning. Det finns många duktiga spelare här som kommer hjälpa mig att göra mål med sina assist. Nu måste vi lära känna varandra bättre, men med den entusiasmen vi har kommer vi göra bra ifrån oss.

Om alla avsked från Milan: Det finns många nya spelare, men jag har sett en stor vilja hos alla att prestera. Det är normalt att spelare lämnar och det kan skapa oreda, men nu är det upp till oss att sprida vår entusiasm till fansen.

Om Cassano: Jag vet inte vad som hände med honom, varför han var på dåligt humör. Det är mer rätt om han själv förklarar.

Om landslaget: Jag behöver Milan för att återvända till landslaget. Jag tänker bara på Milan för tillfället.

Om Kaká: Klubben gör de rätta valen, men det finns redan viktiga spelare. Kaká är fortfarande en mästare.

Om hans säsong: Det här kommer bli ett viktigt år för mig, jag är inte samma person som ifjol. Jag vill vara där jag var för fem månader sen: startspelare i landslaget och i klubblaget. Min förhoppning är att jag gör bra ifrån mig hela säsongen.

Om sin karriär: Jag har upplevt fina tider under de här åren, men jag är väldigt ambitiös och siktar alltid på att vinna. Jag hoppas på att lyfta en buckla här i Milan.

Presskonferensen avslutad. Benvenuto Giampaolo!

(Stort tack till min kollega Reza för översättning av samtliga uttalanden)

Kommentarer är stängda.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen